29.10.08

Ystävän isän muistolle





Antaa kyynelten virrata,
antaa itkun tulla.

Antaa sydäntä pakottaa,
antaa ajatusten sattua.

Kun suru on kohdannut,
lamaannuttanut, mykistänyt.

Kyyneleet pesevät,
itku hoitaa. Sydän aina tuntee

ja ajatukset tekevät surutyötä.
Surutyö on hyvästijättöä
ja luopumista.

Luopumista siitä mitä emme
koskaan omistaneetkaan,

vaan saimme pitää
määräajan lahjana.

- Marleena Ansio



Tänään voi olla tarpeeksi jo,
että jaksamme ajatella
huomisesta
alkavan uuden alun elämässämme.

Se ei olekaan vähän, vaan paljon !
Paljon siksi,
koska
tänään on niin vähän voimia,

mutta jaksamme uskoa huomiseen.

- Marleena Ansio




28.10.08

Tiistain ajatuksia

Olen lueskellut/ tutkinut/ silmäillyt hirmuisesti blogeja. Sielä on melkoisia helmiä!! Tulee välillä jopa olo, että oma on melkoista balaa-bla-balaa.. Mutta kun se ON omaa!

Pää on tyhjä. Kerrankin ei sada, haluan lenkille. menenkin ihan justiinsa, vaikka pitäisi saada tehtyä yksi koulutehtävä. Pakko! Lenkkikin on tärkeää. Illalla menen vielä jumppailemaan "dieetti"/ikuinen elämäntapamuutos kun on lipsunut. Kiloja ei juurikaan tipu, mut vyötärö on kaventunut..mm..

Meillä oli eilen päiväkotikeskustelu. Sain kuulla, että tyttömme on melkoisen haastava. Ei pahempi kuin muut hänen ikäisensä, mutta vaatii paljon aikuisen huomiota. Tytöllä on paljon omaa tahtoa ja kiukkuaa kun ei saa haluamansaa. Jonkun verran riitelee/ tappelee muiden kanssa, mutta ei kuulemma aloita riitaa (?!?).. Mistäs ne sen tietää? Ehtiikö päiväkotitädit nähdä kaiken? Mulle tuli olo, että jotain pitää sit muuttaa.. mm.. Minä heti kysymässä, että mitä asialle voisi tehdä? Mutta täti sanoi ettei se ole sellaisia asioita, mitä pitää muuttaa..asia on vaan näin.

Tytöllä on kuulemma keskivertoa suurempi keskittymiskyky "näpertelyyn" ja kirjoja saattaa lukea pitkääään.. Kielellinen kehitys on vahva monikielisyydestä huolimatta. Joitain muun kielisiä sanoja on joukossa, ei kuitenkaan häiritsevästi.

Tytölle on muodostunut kavereita, kenen kanssa se hengaa päivittäin. Yksi sellainen joka kuulemma matkii kaiken, siis ihan KAIKEN (hyvät ja pahat), mitä tyttömme tekee. Pottailu on ok. Ruokailuistakin puhuttiin. Tyttö ei tykkää sosekeitoista, äiti ihmetteli. Mutta muuta ruokaa tyttö söisi niin paljon vaan kun sille annettaisiin. Sovittiin, että rajoitetaan.. ja muutenkin saa rajoittaa tyttöä jos/kun on ihan liian... no se haastava.

Ihana päiväkoti, ihanat hoitajat. Ei äidillä pahaa sanottavaa. Toimii! Kiitpllinen olen siitä. Vaikka tulikin sellainen olo, että olemmeko me tässä nyt hyvin hoidettu tämä vanhemmuus ja pienen ihmisen kasvattaminen. Onko kaikki menot välttämättömiä, vuorotyöt, opiskelut, liikkumiset? Vai pitäisikö se aika panostaa siihen tärkeämpään? Mutta..niin se vaan on, ettei omaa elämää voi lopettaa elämästä, se vanhemmuus on vaan sovitettava siihen.. (?!?!?) Ja huolehdittava, että myös itse jaksaa vanhempana. That's it about that..


Tästä viikosta tulee kiireinen. Töitä ja koulutehtäviä, liikkumista ja kodinhoitoa. Perjantaina työpaikan virkistyspäivä ja lauantaina se aikaismemissa kirjoituksissani mainitsema 5-vuotis päivä, jolloin vien mieheni pois arjesta... vaatii vielä valmisteluja pikkaisen.. raportoin sitten vkn:lopun jälkeen, miten meni. :-)

Iloa sinne, VAIKKA onkin harmaata!


26.10.08

synkkää...


Miten kuvaaja ei ole tajunnut
ottaa pois tytön todella siniset
kumikengät?? Pilaavat muuten
tunnelmalliset tarhakuvat...
Minäkö tarkka?




kameralla tutustumassa kodin nurkkiin.. ja maalailua

Neuvostokengät about vuosimallia 1983.

1983 ja 2006
äidin ja tyttären

Rakkaat, mutta minne "tunkisi" ne?
Siis sisustuksellisesti oikeaan paikkaan?

Tsekeistä ystävän ystävän tekemää.



Tuoksuu ja pidän kovasti. Edelleen.

Vaikka mun pitäisi tehdä koulutehtäviä, niin mielummin hengaan kameran kanssa. Ja olen taas pensselin kimpussa - valkoista!!! En siis ole laiska, löydän aina vaan jotain paljon mieluisampaa tekemistä kuin tehdä jotain liikuntapedagogiikan projektisuunnitelmaa. Sen deadline on 30.10. Auts!


Työpaikalta saama kori
halusi saada uuden "kuosin".



Valkoista! Minusta on
tullut niin uskollinen sille.


Tadaa!
White!!! Enää puuttuu vaan ne
"roinat", millä täytän sen.
Ettei vaan olisi taas lelut?
AA..tai naisten-/ sisustuslehdet.










Sunnuntain vesisateesta kuvin ja ajatuksin...

Viikonloppu lähenee loppuaan - taas. Sataa vettä, huohh! Viikonloppuna on ollut dieetti lomalla, muttei liikkuminen. Paransin maailmaa NIIIN paljon paremmaksi ystäväni kanssa ja se on/oli sen arvoista.

Maailmanparannus välineitä.


I podissani soi mitä ihmeellisempää musaa, niin vieraalta kuulostavaa musaa. Mutta eilen juoksulenkillä vauhti oli huomattavasti nopeampi kuin aikaisemmilla kerroilla ja pelottavaa oli se 'Mel&Kim', mikä korvissa soi! Eli teoriani on, että juoksumusana se paras mahdollinen onkin se ns. paskin musa... Kunhan se fiilis ja rytmi on paikoillaan! Eli, kertokaa mulle mitä kertoo musan sisältö I podissa ihmisesta? Mmm... Tässä juoksulistalta esimerkkejä:

  • Essi Vuorela - Naimisiin
  • King Africa - La Bomba
  • Sean Paul - Get Busy
  • Pink - Leave Me Alone
  • Kapasiteettiyksikkö - Pakko Saada Sut
  • Kim Wild - Kids in America
  • Nel & Kim - Respectable
  • Shampoo - Girl Power
  • Amy Winehouse - Rehab
  • The Crash - Big Ass Love
...Ja niin paljon muuta mitä ihmeellisempää... Mutta kiitos ystävälleni I podin monipuolisesta sisällöstä, mikä motivoi mua viipottamaan katuja vesisateellakin.



Keittiössä ruokaa laittaessa Mel & Kim EI soi!!




Halpakaupan kautta tulin perjantaina töistä kotiin. Täydensin varastoja tärkeillä asioilla, Lähinnä kynttilöillä, mitä tulee poltettua taas enemmän.Kanelintuoksuisia kynttilöitä (viimevuoden joululta kauppaan jäänyt) alennuksesta, 0,50e/kpl. Ja kilokaupalla tuikkuja. Paljonkohan niitä menee meidän taloudessa pimeänä aikana? Paljon, myös tuoksullisia. Teillä?





Pihan valonlähteisiin.


Hyvän emännän merkki..kö?



Ja hyvän puutarhurin merkki?
Viimeiset pelastukset... Auts!


Remontin todistusaineistoa
- se jatkuu.. edelleen.



Kipsilevyt on MELKEIN seinissä..
Pieni nurkka jäänyt ikkunan ympäriltä..


Salaisia viestejä


Remontti edistyy taas tiistaina.
Jään odottamaan edistymistä...



Yeah! Hot chick!
Syksyn pimeydestä ei tietoakaan!

Lämpöä sinullekin rakas lukija!

23.10.08

syysloman rauhallinen torstai ilta töissä..

..Torstaita töistä. Mukavasti on tullut kommentteja. Kiitos siitä, ne tuntuu niin uskomattoman hyvälle. Voisinkin kysyä neuvoa arvoisilta muilta bloggaajilta: Miten vastailette, siis onko teillä joku systeemi, et tulee vastattua kaikille?!? Toivottavasti mulla ei mennyt kovin montaa ns.ohi.. Ja miten pidätte "kirjaa", mihin olette itse kommentoineet, jotta voitte lukea vasta-kommentin? Mm..hankalaa, ainakin mulle..vielä.. Onko jotain muuta, mistä neuvoisitte..ja mitä en ees ole huomannut/tajunnut käyttää/tehdä?
Tänään kävin vielä uudestaan kirpparilla.. Ai-ai minä! Mukaan tuli vielä vyö, 3e ja pieni ruskea laukku, 8e. Aika kallis se kirpaprilaukuksi ja kun se on vielä tosi pieni.. Mutta tyylikäs ja ruskea. En omista montaa ruskeaa, aina vaan MUSTAA.
Ennen töihin lähtöä otin vielä kuviakin kotoa, mutta ne jäi kameraan kun patteri oli ihan tyhjä ja en saanut niitä kamerasta. Ehkä hyvä näin..
Mukavaa tietää, että huomenna kun pääsen töistä, edessä on monta vapaata. Perjantai iltana maailmanparannusta ystävän seurassa. IHANAA! Ja lauantaina ulkoilua mummolassa. Toivottavasti sääon aurinkoinen!
Nyt kohta Idolsin pariin.. ehkä kirjoitan vielä sen jälkeen tunnelmista.. Mukavaa torstaita!

22.10.08

keskiviikon tärkeitä asioita

Olin eilen aktiivinen. Aamulla 1,5h kuntosalitreeniä 'treenitoverin' kanssa ja illalla 45min juoksulenkki vesisateessa. Tunsin, miten minusta on tullut enemmän suomalainen kuin koskaan aikaisemmin. Sisua on tullut melkoisesti lisää vuosien varrella. Tälläkertaa mietin SISUN määrää kun ripsivärit levinneenä viipotin tuulessa kuunnellen rumaa poppia. Joka paikkaan kyllä kolotti, mutta kyllä oli itseensä tyytyväinen olo hetkisen.Grammat tippuu, muttei ihan tavoitteessa vielä olla.

Koulutehtäviä JA 5-vuotis merkkipäivän suunnittelua ollut tänään. Paikat varattu ja ei auta muuta kuin toivoa, että tulee mukavaa yhdessäoloa ihmisen, jonka kanssa viettää yhdessä sitä hektistä arkea. Toivoa, että toisen seura voi olla muutakin kuin jokapäiväistä arjen rumbaa, väsymystä, kinastelua tai semmoisita "ei oikein tunnu miltään". Toivon, että se oma aika tuntuu hyvälle MOLEMMISTA meistä..

(GGRR, just huomasin, että iso osa kirjoittamastani hukkui jonnekin. APUA, miten turhauttavaa! No lyhyesti uudestaan.)

Koko tuo suunnitteluhomma sai minut penkomaan vaatekaappia: "Mitä laittaa päälle tärkeälle illalle?" Sovitin mekkoa ja hametta monenmoista, korkkareissa sipsuttelin. Päätin, että olen silloin NAISEN näköinen! No pengottuaan hetken, löysin kasan jossa on vaatteita mitä ei vaan ole tullut käytettyä. Sovitin päälle, ja tässä yksi. Kesällä Tanskasta alennusmyynneistä ostettu trikoomekko. Mukava päällä ja ihan ok..MUT, ei vaan ole tullut käytettyä. Ja musta tuntuu, että se johtuu tuosta KELTAISESTA... Keltainen on vaan sellainen väri, et ei osaa käyttää.

Tässä siis ongelmavaatteeni:

Pengottuani vaatteitani sain "loisto" idean - KIRPPARILLE! Mut-mut, sainkin illalla siitä noottia. Mut kun oli PAKKO, tosi pakko! Kirpparisaldoa keräsin 25 minuutissa, en näköjään tarvi paljoakaan aikaa tuhlatakseni rahaa:


Ruskea SISLEY toppi, 3e



Musta pitkä neule paita/mekko, 5e



Harmaa ruudullinen hame, 4e



Kummallinen syksy/ kevät takki,
mutta oli musta vaan niin söpö, 7e

Yksityiskohta takista...


kesäleikkeihin, 2,50e


Kengät, 2e
Ksylofoni, 1e (ÄÄK, mikä väri!)


Jouluinen pöytäliina, 4e



Valkoinen tunika, 1e


Ja ÄÄÄÄK-LELU, 2e!

No nyt päästään aiheeseen!!!! Miten tämmöinen lelu päätyy MINUN ostoskoriin? Se on NEON punainen, venyvä, haiseva ja kun sitä ravistaa, niin sen sisällä syttyy valo!!! Siis JUST sellainen lelu, mitä boikotoin täysin.. ja TADAAA!! Sielä se on ja tyttö on NIIN tyytyväinen, ja kyllä se äitikin sitä väänteli. Missä on ne mun periaatteet? Kuka ne vei? Eikö mulla ole lainkaan selkärankaa enää? Vai olenko lapseni tahdon tossunalla?!? HELP!!!

No lopuksi rauhoittaaksen tätä "ÄÄK" tilannetta:


Mukaan tuli VAIN 1 sisustuslehti,
vanha sellainen..mutta teki mieli NIIN
kovin päästä selailemaan, 0,50e


..selailua..



Haluisin Monan sängylle tuontapaisen
peiton.. ja sohvan reunalle (kunhan
saan toisenlaisen sohvan..ja..ja..ja..
Ja meidän aikuisten makkariin valkoisen,
vanhanoloisen, juuri sen oikeanlaisen...



..tunnelmaa..



:-)

21.10.08

tiistai kuvina

Päiväkoti vaatteet kirpparilta,
paita+hame-housu yhdistelmä, 6e

En itse omista mitään turkoosia
vaatetusta, mutta tyttö omistaa..Hyvä näin.


...Olivat käytössä tänäänkin...


..Pölyttynyt baari kertoo jostain...?


Klassikko suosikki.


Syksyn viimeiset omalta pihalta.


Ystävän kyläilyn jälkeen..
- Siinä ne odotti - muffinssit... Nam!


Sammal mätäs ja kivi kasa pöydällä.


Sydän tuli mukaan kirpparilta, 1e


Tässä se nyt on, se MÄLSÄ mutta
uusi ovi. "Hieman" vielä homma kesken...


OVI


Lämpöä kupista.


Pika-siivous ystävän kyläilyä varten.
Vain silloinko meillä tulee siivottua?
No itseasiassa tottahan se on.. Noloa.


Talvi tulee... KOHTA!


Miehelleni antama lupaus-lokerikko,
joita kävin katsastamassa tänään.
Nyt alkaa lupauksien toteutus pika-vauhtia.



20e vedenkeitin tuli kotiimme. Tervetuloa!