23.12.12

...Toivotus...

Viimeinen työvuoro (ennen joulua) tehty, viimeiset ostokset hankittu.
Nyt jäädään odottamaan vieraita ja tehdään muutamia viimehetken
valmisteluja: silitetään pöytäliina, valitaan vaatteet, siirretään lahjat 
oikeaan paikkaanja käydään esivalmistelemaan huomisia ruokia.  
JOULU tulee nyt!


*  *  *

Anni's little corner toivottaa: 21.12.12

Joulu tuli olkkariin...
Se kuusi on ihanan epätäydellisen täydellinen! Se oli rakkautta ensi silmäyksellä ja kuusen myyjäkin oli aivan söpö! Hihh! Ja onhan se jo se hyvä syy ostaa juuri kyseiseltä torimyyjältä kuusi? Eiku, etsinnössä oli siis kapea, mutta nätti kuusi, jotta mahtuisi meidän huoneen nurkkaan - MAHTUI!  :-) Kuusi on koristeltu runsaalla kädellä - VAIN lasikoristeilla (osa yli 80-vuotta vanhoja), pienillä valoilla ja tummalla helminauhalla.

...Joulu saa tulla...

20.12.12

..Ihania joulujuttuja..
Postiluukusta tulee kortteja hurjasti. Ihanaa! Mainitsinkin jo FB:ssa, että joulun yksi parhammista jutuista on se kuusi (siitä lisää myöhemmin), mutta myös se korttien tekeminen, lähettäminen ja saaminen. Ihanaa! Ja sitten vielä ihan super-luokkaa on ne paketit - ne yllätyspaketit! (Kiitos rakkaat!) Tänään viimeksi sain Tampereelta paketin, jossa oli MINUN päähääni tehty (=sopivan kokoinen) päänupin lämmitin - riemunkirjava ja onnellinen PIPO!

Yksi lemppareistani on myös nämä ihanuudet:

No, entäs tämä? Ihastuttavan ihana, eikö niin? 

Tai... tämä?
Katsokaa, mikä paketointi! En voi muuta kuin ihailla ja olla kiitollinen! Onneksi on ihania, jotka yllättää ja se posti! Tämän blogiystävän on pakko vielä tavata..  *vink-vink*

Täällä vietetään melkoisen leppoisaa aikaa. En stressaa turhasta.  Joulu on paljon mielessä, mutta myös työrupeaman lopetus. Tänään oli viimeinen palaveri ja työnohjaus. Tuntuu hyvälle, että asiat kasataan kunnolla ja lopetus on oikeanlainen. Vein työkavereilleni pienet joulutervehdykset ja muutamalle nuorelle. Mieli haikea, mutta positiivinen - KAIKKI JÄRJESTYY!

Lopetan siis työt lastensuojeluyksikössä 6,5-vuoden jälkeen.  Työ lastensuojelun parissa saattaa kuulostaa jollekin hyvin raskaalle ja toivottomalle. Sitä se joskus onkin, mutta onneksi se on myös paljon muutakin. Se on koettelevaa ja koskettavaa, haastavaa, muuttuvaa, rajoja rikkovaa, opettavaa ja antoisaa.. ja sillä on ISO merkitys. Pidän aidosti työstäni, sen raskaudesta huolimatta. Se opetti minua paljon (minusta itsestäni), se antoi ja se vahvisti... Mutta sitä työtä en olisi koskaan jaksanut tehdä näinkin kauan ilman työkavereitani. Heillä oli korvaamaton merkitys. Se oli MEIDÄN tiimi.  (Kiitos!)

Lastensuojelu on paljon tällä hetkellä mediassa. On toki hyvä, että asioista keskustellaan ja ollaan huolissaan. Konkreettinen toiminta on kuitenkin se, mihin pitää kiinnittää huomiota. Nuoren kohtaaminen, yhdessä kulkeminen, tukeminen ja välittäminen - niitä taikasanoja.


Omilla lapsilla oli päiväkodin talvijuhlat jo viime kuukauden puolella - ihastuttavat ja tunnelmalliset! 

Viime viikonloppuna oli tytsyn luisteluseuran juhlat. Voi niitä!

  (Pahoittelut suomeista kuvista!)Kohti joulua mennään. Nyt täydellisen piparireseptin etsintään! Voikaa hyvin ja leppoisasti! KOHTA on joulu, jos et sattunut muistamaan!?!  ;)
7.12.12

Täällä ja siellä, joskus tuollakin...

Täällä on katseltu kaloja ihan joka päivä. Akvaario tuo iloa ja varsinkin noille lapsukaisille.. Lasten leikit ja askartelut näkyy tässä talossa, usein vähän liikaakin. Huomaan siivoavani koko ajan, eikä siistiä tule... ISO laatikko on ollut jo reilun kuukauden ajan se suosikki. Kertokaas, miten se saadaan pois jouluun mennessä?  ;)Täällä on leikelty karttakirjan sivuista lumihiutaleita! Tehty noin 150 joulukorttia (hullu - tiedän!) ja raahattu jouluboxit kellarista ja hilut ripoteltu ympäri kotia! Nyt on tyylittömän tyylikästä, mutta kodikasta!  ennen ja jälkeenTäällä on saatu ISO postipaketti Tanskan isovanhemmilta. Paketti sisälsi 2x 24 pikkupakettia molempien lasten joulukalentereihin! Arvaa vaan, jännittääkö itseäni yhtä paljon kuin lapsia pakettien avaaminen? Ja mitä  ihastuttavaa sieltä on tullutkaan! ISO kiiiiitos!!!!
Täällä on  oltu töissä ja käyty läpi luopumisen ristiriitoja. Enää ei tunnu niin pahalle ja olo aikas positiivinen. Työvuoroja on jäljellä kuun loppuun asti. Ja sitten koittaa "vapaus"! Sitten avataan koulukirjat eikä suljeta niitä ennen kuin on valmista -> 50 opintopistettä suoritetaan, jooko?
Täällä on tehty lumitöitä. On hitto kylmää, mutta kaunista ja niin paljon valoisampaa! Ikkunasta ulos katsoessani en vaivu epätoivoon enää pimeyden suhteen vaan kylmyyden...Ggrrr!

Täällä on tehty jouluvalmisteluja lahjojen suhteen. Maltillisesti edetään, muutama enää  puuttuu. Lähinnä lapsille (LEGO Friends-sarjaa tytölle ja pomppukoira pojulle). Jouluna meidän koti (ensimmäistä kertaa tässä kodissa) täyttyy perheestä ja sukulaisista 'jokainen tekee jotain' meiningillä. Työvuorot on saatu ihanasti, että pyhät voi vain olla.

Täällä on shoppailtu Pomp De Lux nettipuodista  50% alesta  tytölle paaaaaaaaljoooon ihania vaatteita. Siis sanoinko jo, että ne on NIIN ihania ja nyt minäkin raaskin. Toivottavasti paketti tulee pian! 

Täällä on ihasteltu onnistuneita (päiväkoti) valokuvia. Loppuja odotellaan pian saapuvan postitse.

Täällä on kehitelty vapaaehtoistyötäni ja oltu aktiivisia. Tänään juhlistamme Suomen itsenäisyyttä monikulttuurisesti. Täällä on tehty paljon muutakin: kuskattu, harrastettu, pyykätty, järjestelty, siivottu, kierrätetty, sotkettu, huudettu, naurettu ja itketty, oksenneltu, leikitty ja eletty - tässä ja nyt. Life is ok, kaikesta huolimatta!


Täällä näin nyt... Edessä työn täyteinen viikonloppu 3x iltavuoroja... PS: Ja KYLLÄ ärsyttääm etten 
saanutkaan laitettua reunuksia 
kaikkiin kuviin. Grrrr...