14.6.09

Puutarhailua


Paju-aita.
Tökitty maahan ja
punottu toukokuussa.

Aita on juurtunut melko hyvin ja vihertyy onneksi päivä päivältä enemmän. Ohikulkijat pysähtyvät ja kyselevät. Välillä epäilytti itseänikin, mutta ihan tyytyväisiä ollaan. Kaverin pihalla vastaavanlainen pari vuotta sitten istutettu ja kauniin vihreä näköeste! Olispa meidänkin jo... Vihrenee se. Toki joukossa on oksia, joissa ei yhtään vihreää tai tosi pienet nuput, mutta aidan tekijä tulee syksyllä vaihtamaan juurtumattomat oksat. Pihalle tilattiin jo toukokuun puolella ISO kasa multaa, mikä on nyt muuttunut melkoisen pikkuiseksi.

Muutama viikko sitten aloitimme nurmikon paikkaamisen, mikä jatkui tähän asti. Lopputuloksena 90% pihan nurmikosta uusittu. Onneksi mulla on työnarkomaani ISI!, joka kärräs miljoona kottikärryllistä multaa koko pihan aleella. Minä levittelin ja tasasin, tasasin ja levittelin. Entinen kulku pihalle ns. suljettu nurmikolla ja just sillä paju-aidalla. Nyt kastellaan ja kastellaan ja kastellaan ja KOKO pihaa ja joka päivä, jos/kun ei sada. Nurmikon on parasta olla VIHREÄ heinäkuun lopulla!!! Vielä on hakusessa ns. päällyste (edullinen ja hyvän näköinen yms..) kulku alueelle, jossa tällähetkellä ns. kulunut vanha nurmi/sora/multa-hiekka/... Olisko kivituhka? Edessä mahdollisesti pihalla talon ympäristön kaivaminen, eikä kiveyksen tekoon muutenkaan rahat riitä. Kukkiakin haluisi vielä ruukkuihin ja koreihin.


********************


Useaan otteeseen paikasta toiseen muuttaneet
perennat ovat selvinneet muutoista hyvin.


Pihallamme ei ole montaakaan kukkapenkkiä, vaikka
kovasti mie yritän... Kitkeä en kuitenkaan jaksaisi.


Kesäkukkina ikkunan alla olevissa koreissa
jo monta vuotta olleet tylsät (tiedän!!),

mutta varmat valkoiset petuniat. Muutenkin
pyrin hankkimaan yhtenäisen
näköisiä kukkia.
Valkoisiin olen ihastunut.
Violetti pallukka naapurin puolelta!


:D

Tässä melkoinen postauksien määrä yheltä illalta. Nyt on tän viikon kiintiö täys. Ensi viikolla on tiedossa paljon töitä, mieheni ensimmäiset "polttarit" ja juhannus-viikonloppu Saimaan saaristossa. Ihanaa! Sitä seuraavalla viikolla taas vielä enemmän rumbaa. Menen tyttäreni kanssa Eestiin tapaamaan ystäviäni ja täyttämään 30-vuotta. Perjantaina juhlimme täällä pihallamme aikuista naista. Huohh!

Ihanuutta, lämpöä, iloa
ja onnea teillekin!!!
3 comments:

Jutta said...

Mahtava aita! Meidän aita ei ole yhtään noin hieno, mutta sen pääfunktio on pitää koirat poissa karkuteiltä :)

Kerro sitten miten saitte nurtsin paikkauksen onnistumaan. Minä yritin paikkailla kuivahtaneita länttejä, mutta ei niissä vieläkään nurmikko kasva. Ei kyllä muistettu kastella läheskään joka päivä, olisikohan siinä syy.

Synttärionnittelut jo etukäteen!

anni said...

Jutta,
Kiiiiiitos kommentistasi.
Nurtsin vihertymistä odotellaan jännittyneenä.. Raporttia tullleee...

Kiittää ja kumartaa ensimmäisistä synttärionnitteluista! :D

Heini said...

Ihanan vehreitä kuvia ja todella onnistunut aita! Wau! :)