11.1.10

4-vuotias tyttö

Maanantai.. HUOHH ja köhh ja atsihh ja tytön neljäs syntymäpäivä. Tänään juhlitaan syntymäpäiviä lähisuvun (isovanhemmat, veljeni perhe, serkku ja oma perheeni) kesken. Torstaina päiväkotikavereiden kanssa. Tänään syömme sydänpastaa ja suklaakupeista jätskiä. Tanskasta toin mukana herkkuja, hyvin suklaapainotteisia. Minä olen vilustunut ja nyt siis on mun vuoro sairastella kai, tai jos olen sillee etten edes huomaa? Mm.. Köhh!

4-vuotta äitiyttä, kasvamista, muutosta ja kehitystä. Monan äitinä oleminen on ihanaa ja palkitsevaa, raastavaa ja hermoja kiristävää. Silti tytöstä on tullut läheinen ja kaipaan häntä nykyään (töissä ollessani) enemmän kuin silloin kun hän oli ns. avuton pieni isin kanssa kotona. Mulla taisi kestää aika kauan aikaa tämä äidiksi muuttuminen, ymmärtäminen pään sisälläni ja sydämessä tämän homman.

Tyttö on 4-vuotias reipas ja sosiaalinen päiväkotilainen. Tytöllä on tahtoa ja luonnetta, eikä ihmekkään. Mutta pärjäämme. Tyttö rakastaa kirjoja, satuja, tanssia ja prinsessasysteemejä (huohh!). Tytön monikulttuurinen identiteetti on kehittymässä ja mielenkiinnolla seurataan, mitä aika tuo tullessaan.. Olen onnellinen, että voin olla juuri tyttöni äiti.

Aamulla tytsy sai lahjaksi PINKIN polkupyörän. Mitä on tapahtunut tälle äidille? Pinkki? Äiti kasvaa, vai miten se nyt oli? Mutta, se on COOL! Ja tyttö oli mielissään.

Näin tänään. Kuvia tulee.. tulee-tulee.

Hyvää syntymäpäivää rakas!Kuva otettu jouluna 2009
Tanskan mummun luona.

7 comments:

Teija said...

Oi Onnea Päivänsankarille! Oon ihan kyyneleet silmissä täällä, niin hienosti kirjoitit. Samanlaiset ajatukset äitiydestä täälläkin, jonkin aikaa se otti, ennenkuin "kasvoin äidiksi", jos sillai hienosti sanotaan :)

Ja mukavaa päivää muutenkin, kivoja juhlia! Tääl Turun seudulla on sumuista, kiristyyköhän pakkanen taas.

Tuula said...

Tyttö on itse suloisuus, ihan kuin pieni enkeli <3
Ja äitiydestä mulla on niin samanlaisia tuntemuksia, paitsi että se kasvu on edelleen kesken. Kasvukipuvaiheessa ollaan vielä, puuh... Mutta ihanaa silti. Kamalan ihanaa :D
Onnea teidän nelivuotiaalle!! Ja äidilleen myös :)

Niina said...

Onnea neiti 4.vee ja sitkeyttä sekä lämpöä 4.veen äiteelle =) Vuodet menee niin nopeaan..Ihan hujauksessa! (huomaan minä jonka rinsessa täyttää toukokuussa HUI jo 8!!)

Peikonlehti said...

Wow, 4 vee! Onnittelut =)

Pia said...

Myöhästyneet synttärionnittelut ihanalle Monalle!

Pia said...

Myöhästyneet synttärionnittelut ihanalle Monalle!

anni said...

Teija,
Oihh..kiitos. Ihanasti kommentoit. Jooh, kaikkeen löytyy ne hienot sanat ja tähänkin. HArjoitellaan ja opitaan, eikä olla koskaan valmiita.

Tuula,
Kiitos ihanasta kommentista ja onnitteluista. Kasvua tämä on, todellakin. Tytössä on enkeliä, mutta myös sitä toistakin - ääripää. :)

Niina,
Kiitos. Niinpä. Kiitämme. Pysähdyin katselemaan vanhoja kuvia. Huhh, vuodet lentää. Nyt tajuan sen, mitä mummot ja äidit koko ajan jauhaneet.

Peikonlehti,
THANKS!! Yeah, 4-vee. Hyvä ikä.. KAI.

Pia,
KIITOS! Kerrotaan. :)