24.6.10

Puhkus/ Loma - Jaanipäev/ JuhannusPieni pätkä lomaa, liian pieni vain. Ja sekin tungettu täyteen hommia. Näin rennosti mennään meillä. (Ei-ei, kaikki hommat ei läheskään ole epämiellyttäviä tms..) Ensin juhannus ystävien kanssa kauniissa luonnossa. Se tullut jo perinteeksi. Sitten metsähommia (polttopuita talveksi) ja sukulointia Eestissä.

Juhannusta juhlittiin kotimaassani jo eilen, siis 23.6 illalla. Se on perinteisesti railakas ja iloinen juhla. Teini-iän muistot tekevät toisinaan haikeaksi, mutten niihin halua sen enempää palata muuten kuin sanomalla, että jos pitäisi mainita ihan muutama juttu Estistä ja eestiläisyydestä, juhannus kuuluu siihen suuresti. :-)

Eli:
Tagant järgi,
head jaanipäeva!Se viime bloggauksen hyvä päivä oli muuten hyvä päivä, joten kannattaa vaan päättää että se ON hyvä päivä ja kummasti auttaa asiaan. Mekon metsästys oli "hieman" haastavaa, mutta yksi yksilö mukaan lähti (silläkin ehdolla että voi palauttaa JOS käy kaduttamaan). Ongelmana siis ei ollut pelkästään valikoima, korkea hinta, nirso maku ja ne muodot vyötäröllä vaan myös se ettei oikeastaan edes tiedä mitä hakee ja mikä sopii päälle. Olisipa oma stylisti. Tiedän, että monessa kaupassa sellaistakin palvelua tarjotaan. Nyt ei ollut sen aika. Ei ole helppoa tämä. (Ja on tässäkin sitten "ongelma"!)

Ystävälle lahja löytyi, toivottavasti on mieluinen.. Jos ja kun on, tulevat merkkipäivät onkin sitten helppoja.. Itsellenikin löytyi, ei täydellinen mutta hyvä ja tarpeellinen. Ei tullut Snö:tä tai Kalevalakorun Anna sormusta.. Halusin, mutta en halunnutkaan.
Puutarhailu on jäänyt ihan väliin. Kukkia on pihalla huomattavasti vähemmän kuin yleensä. Harmi, tykkään niistä kovasti ja viime kesänä ne tuottivat paljon silmäniloa. Tänä vuonna puulaatikossa (lue: vihreä Scania laatikko) kasvaa salaattia, tilliä, mausteita yms.. Pieni mutta oma. Pajuaita ei ole vihreä kuin ostittain.. höhh.. Kuivia oksia pitäisi vaihtaa, mutta myöhästyttiin siitä jo.. kai?

***

Nyt.. kipaisen kauppaan ja väsään kakun - itselleni ja perheelleni.
Tänäänkin siis ON hyvä päivä, mulla ja sulla!! See you!


4 comments:

Anna said...

Hauskaa juhannusta ja onnellista syntymäpäivää meiltä kaikilta! :)

(P.S. Sain 3-kymppisiksi viime vuonna sen Anna-sormuksen; ihan lemppari. Äidille kävin just ostamassa eläke-lahjaksi Design Paula Nummelan korun, aika herkkuja nekin...)

Peikonlehti said...

Juhannusta sinne! Kiva sää tuli kuitenkin sadeuhkasta huolimatta, oikein jees! =)

Teija said...

Toivottavasti teillä oli kiva juhannus! Appivanhemmat oli Saarenmaalla to-su ja juttelivatkin just, että juhannus oli Eestissä aikasemmin.

Ihanat puutarhakuvat! Mä olen kanssa ollut ihan laiska pihalla.. Oikeesti olis paljon hommaa, mutta plääh vaan!

Iloista kesäistä viikkoa! :) Ai niin ja toi pajuaita on hieno!

anni said...

Anna
KIITOS!
Juuh, kävin kokeilemassa anna-sormusta kahteen otteeseen ja lopulta päädyin siihen ettei se oikein sovi.. mutta se ON ihana!! Nummelan korut ei olekaan tuttuja.. Mut koruja (hopea) voisin huolia vaikka..


Peikonlehti
KIITOS! Juhannussää oli ihana ja sää muutenkin juhannuksen jälkeen. Kummasti vaikuttaa fiilikseen.. :)


Teija
Kiitos! Aah, juhannus Saarenmaalla kuulostaa tunnelmalliselle!
Pajuaita ON ihana, mutta juurtumisen kanssa on ollut vähän ongelmia, varsinkin isojen puidne lähettyvillä. Imevät kaiken eikä aidalle jää mittään..

ILOA!!!