5.3.12

Hän on 10 kk...
...ja hän on aikas ihku!  Hänen äitinä olo on ollut melkoista myllerrystä - sitä elämää. 10 kuukautta on mennyt ihan liian nopeasti, itkettävän nopeasti. Hän istuu hyvin ja hymyilee paljon. Hän syö ja nukkuu hyvin (yleensä). Hän ei nosta itseään (pinnasängyssä) pystyyn, eikä hän kävele. Kylvyssä olleessaan uudessa ammeessaan nostaa itseään seisomaan. Leikkaus (tammikuussa) hidasti liikkumista. Hän ryömii, mutta vain vähän. Hän jokeltelee, mutta ei ole sanonnut sanoja, ellei mammammaa (ruokaa) lasketa. Kaikki aikanaan, rauhallisesti ja hissukseen.

Tänään mummo ilmoitti, että tulevat kaikki (5 aikuista 2 lasta) pojun synttäreille! Heh ja yeah! Lidlistä haettiin hassunkuriset tarjottavat ja talo oli täys. Onneksi tulivat ja saivat ajatukseni ihan muualle.  Poju sai lahjaksi kauko-ohjattavan ensiauton (huom, 10-kk!!!) ja minulta pikku norsun. Myös tyttö yllätti puhumalla sujuvaa eestiä serkkunsa kanssa, eikä kyse ollut muutamasta sanasta. Näin se monikielisyys etenee, kohti haasteita.(Monikielisyydestä joskus toiste.) 

Huomenna hurautan hakemaan miehen lentokentältä. Jee! Haetaan isi kotiin. En pidä lainkaan YH-vanhemmuudesta. Päivä-pari menee, mutta enemmän jo ahdistaa. Miehen käynti Tanskassa oli kuitenkin välttämätön ja pärjättiinhän me, vaikka... (ggrrrrrr...)
9 comments:

nanna said...

Onnea hän! Edelleenkin täällä ihmettelen, miten lapsi voi olla noin söpö! :D

Mä en myöskään tajua, miten "oikeat" yksinhuoltajat selviää.. Hatun nosto ihan jokaiselle sellaiselle!!
Tai kai sitä selviäisi, jos olisi pakko, mutta lujille ottaisi.

Nonna said...

Sun söpöläistä täälläkin ihaillaan!

Onneksi sun yh-viikko alkaa olla ohitse. Ja edessä ihanat Tanskan-tuliaiset, eiks niin?

Aurinkoista tiistaita!

Outi-Hyypiön elämää said...

.....ja hän on niin kovin suloinen, raitahousuissaan ♡
Hiljaa hyvä tulee, esmes mun 1,5 ei puhu ollenkaan. Kun omaa vauvakieltään. Sullakin yh-aika, munkin mies tulee huomenna euroopanreissultaan kotiin. JEIIIII!

Katri said...

Hän on ihana! <3 Tekisi mieli tulla ruudun läpi ja halata! :D

Hienosti oot pärjännyt yh-ajan. Mukavaa isin kotiinpaluupäivää koko perheelle! :)

Heini said...

Niin suloinen pieni poika! <3 tulee sellainen olo, kun katselee kuvia, että vieläkö meillekin voisi toivottaa tervetulleeksi yhden vauvan... mutta eiköhän se lapsiluku kuitenkin ole täynnä. Pieni epäilys vaan sitkeästi asustaa mielen perukoilla! ovat ne niin suloisia <3

aNu said...

Hän on IHANA!!
Onnea Noah!
Perästä tullaan ;)
Mä muuten osaan eestiksi yhden jutun. "emme tule ruttu siia". Kuulosti aikanaan aika hauskalta mun korvaan kun kaveri kutsui äitiään.. En tiennyt yhtään mitä tuo tarkoittaa ja kun kaveri veljelleen kiukkuisena tuon huusi niin mua vaan nauratti. Kaveria ei naurattanut..

Anonymous said...

Eipä voi lapsi enää söpömpi olla! Voi, kun saisi pitää sylissä :)

Kiva, että olette pian taas koko perhe koossa! Mä olen aina ollut paljon lasten kanssa yksin miehen työmatkojen takia. Nyt pojat ovat jo isoja, mutta ei ole helppo "vääntää" murkkujen kanssa, jollei ole ketään tukena. Muutama päivä menee yleensä mukavasti eikä ikävä vielä iske, mutta pari viikkoa ( pahimmillaan kolme ) on jo puuduttavaa. Aika tuntuu tosi pitkältä, jos mies on pois viikonlopunkin yli. Aika on silloin ikuisuus...

- Kristiina -

JOnna said...

Wau, täällä näkyy taustalla. Onpa hieno oranssi! Ihanan raikas! :)

anni said...

NANNA
Kiitti! No niinpä.. ISO respect yh-vanhemmille.


NONNA
Kiitti! Hih, Tanska-tuliaiset (=sisustuslehti hih!) tuli.. ;) Osa tulee pääsiäisenä tanskan vieraiden auton kyydillä. Mies oli auttamassa muutossa, "aarteita" kotiutui meillekin.


OUTI
Kiitti! Ollaan kärsivällisiä. Meidän pojun paino on laskenut 20g viime tammikuusta, jolloin oli keuhkolohkopoistoleikkauksessa. Kunpa nyt lähtis pian paino nousuun. Phuuh. Ihan reipas se muuten on, raitahousuissaan. :)


KATRI
Kiitti! Isin kotiin tulo oli ihana juttu! :)


HEINI
Kiitti! Pienet ON suloisia.. On-On-On! :) Siihen vaan tuppaa liittymmään paljon muutakin, kuin sitä suloisuutta. Phuuh, sitä vanhemmuuden jaksamista ja huolta, toisille oikein roppakaupalla. Iloa sinne!


ANU
Kiitti! Hihh! :) Ihanaa, kun muistat! Musta on ollut TOSI ihanaa huomata tytsyn eestinkielen kehitys.. :) Jos ei isi tsemppaa, menee kohta eestinkielen kans tanskasta jo ohi.. :) Meillä siis niitä kieliä piisaa. KUNNON sekametelisoppa!


KRISTIINA
Kiitos! No monta viikkoa YH:ta on ihan liikaa..Phuuh. Onneksi meillä ei ole sitä kovinkaan usein. Iloa ja energiaa sinne!