8.5.12

Puutarhailua ja arkeaOlisipa aikaa enemmän, touhuaisin pihalla huomattavasti enemmän. Sain korjattua pajuaidan. Nyt toivon ja juttelen aidalleni, jotta vaihdetut oksat juurtuisivat hyvin. Melkoista taistelua se olikin, kynnet lähti ja kädet haavoilla. Ei ole tämä puutarhailu ihan imartelevaa käsille.

Viime syksynä istuttamani sipulikukat ovat nousseet hienosti. Hitsit, miten voikaan ne ilahduttaa siel kukkapenkissä, ihan kuin itse (suunnattomalla vaivalla) olisin saanut ne kasvuun. Tökkäsin vaan maahan. Kävelen joskus itsekseni pihalla ihastelemassa kevään nuppuja, ihan niinkuin äitinikin tekee - puutarhamummo olen!


 


Ensi viikolla tulee multakuorma, nurmikon paikkailua varten. Kesäkukkien hankintaa en malta odottaa. Ja laatikkopuutarhaan pitäisi saada muutama taimi + täytettyä mullalla. Pojun hiekkalaatikko täytettyä hiekalla ja se leikkimökki on edelleen maalaamatta. Puutarhakalusteet odottavat myöskin maalia (valkoista) ja päätöstä, mikä pidetään ja mitkä lähtee.  Tätä lukiessa voi luulla, että hitsit noilla on pihaa...jooh, n.400m2. Hah!

Arki rullaa. Pojun 1-vuotis neuvola oli tänään. 9,3kg ja 74cm. Ei mikään iso, mutta reipas ja hyvinvoiva. Onneksi näin. 

Kävin äsken kirpun kautta nopsaa, tein mainioita vaatelöytöjä tytsylle. YES! Kyllä kannatti taas! Ei vaan suostu maksamaan maltaita lastenvaatteista, kun niitä saa tosi kivoja kirpulta muutamalla eurolla... Kutsukaa sitten vaikka pihiksi tai köyhäksi, tai muuten vain järkeväksi (!?!), ihan sama.

Nyt kamppeet kasaan ja töihin.     ...See you soon!
5 comments:

Nonna said...

Sun pajuaita on kyllä ihanan näköinen! Paljon on suunnitelmia rouvalla, tämä täällä ajatteli vaan hankkia läjän orvokkeja ja tuuppia niitä sinne tänne. Puutarhainspis ei ole vielä puskenut päälle!

Onnea äijälle näin jälkikäteen!

Peikonlehti said...

That's right - ihan turhanpäiväistä ostaa kaikkea lastenvaatetta uutena sillä a) ne jäävät kuitenkin piakkoin pieniksi ja b) kirppikset pursuaa edullisesti hyväkuntoisia, pitää vaan pitää silmät auki =)

Niina K said...

Siellä se Annimummo omalla tehoneliöt-pihallaan puuhailee ihanan pajuaidan katveessa! :)

Oi kuule sitä päivää kun mä joskus oikeasti harmaana mummona saan ehkä sen oman pihan.. huokailee syvään. Siihen asti ihailen ihan täpöllä teidän pihaa!!

:)

nanna said...

Pajuaita = mieletön!

Mä teen kanssa aamu- ja iltapäiväkävelyn pihalla ja etenkin iltapäiväkävelyllä katson aina päivän aikana tapahtuneet kasvut. Ihan parasta aikaa vuodesta!

Puuh, mä en ikinä löydä lapsille mitään kirppikseltä. 6-7 vuotiaiden poikien vaatteet ovat.. hmm.. jos ei lasten itse tuhoamia niin vähintään äitien pesukoneissa tuhoamia. Ja siis kieltäydyn maksamasta penniäkään täysin kulahtaneesta vaatteesta, joka on vain harmaata nukkaa.

Pienemmälle tosin löytyi muutamalla eurolla Reiman pihatakki. Varmaan paras löytö ever - ehjäkin oli! :D

anni said...

NONNA
Thanks! Osa meistä puutarhailee, toiset virkkaa ja kolmannet (tai juuri ne toiset) väkertää ihania viirinauhoja..Hih! :)

Äijä kiittää onnitteluista, no eiku äippä!


PEIKONLEHTI
Kiitti! No niinpä! Olen ollut onnekas viime aikoina, varsinkin tytsyn vaatteiden suhteen. Frendin kanssa toimii meillä kierto kans - minä sille tytsyn pienet, se mulle sen pojun pienet. Myönnän, tässä oli vaihe, kun ei oikein mitään löytynyt tytölle. Mut sit n. 4-6vee pojalle ei minusta löydykkään oikein.. Kuluttaako ne kaikki NIIN loppuun? Löydät sä koskaan itselleen? Mä - harvoin.
TERKUT!!!


NIINA
Voihh mummonen.. Kaikki joskus jossain!
Kunpa ei tarvisi töissä käydä, sormet olis mullassa. Manikyyristä huomaa et puutarhaillaan - phuuh!


NANNA
Kiitti! no juuri sitä, et pojille ei oikein siinä iässä kirpulta löydy.. :( On mullakin kriteerit oston suhteen aikas korkealla. Ei rikkinäisiä, nukkaisia tms. En suostu kovin paljon maksamaankaan. Mutta se onkin sit ihan toinen aihe, mikä on paljon ja mikä ei..