3.12.09

3. Joulukuuta 2009

Jouluradio soi. Ikkunassa loistaa suuri valkoinen paperitähti. Pöydällä höyryää kuppi earl greytä ja tämä mutustelee Tallinnalaisia joulupipareita. Lapsi nukkuu yläkerrassa ja mies on peli-illassa..


Jumituin nukkuvan lapsen viereen lukemaan kotivinkkiä, kun tuli mieleen että äitini on menossa huomenna Pietariin. Tekstari äidille:
"Voisitko tuoda Pietarista Neuvosto-aikaisia (tai sen näköisiä) lasisia joulukuusen koristeita, jos eivät ole kovin kalliita...?" Joskus meillä oli niitä ja paljon. Ei ole enää. Höhh.. Ei ole montaa muutakaan juttua, mitä oli ennen.


Eilen juoksin koko päivän kaupungilla. Sokkarilta lähti mukaan 2 paperikassillista Iittalaa ja Arabiaa, Tanskaan viemisiksi. Ei ole halpaa huvia se. Itse en montaakaan omista (en raaski itselle ostaa), mutta muille tyylikkäitä viemisiä. Varsinkin kun tietää että saajat pitävät ja arvostavat. Itse törsäsin itseeni n.15euroa kirpparilla. Hyvä minä! Miehelle taisin unohtaa näyttää, olisi kuitenkin sanonnut, että onhan sinulla jo monta tuollaista. Ja ei muuten sitten ole! Tänään lähetin postia 50e:n edestä, eikä siinä ollut edes puolet. Huhh.. Joulukorttitehdas jatkaa..


Tyttö on availlut suurella jännityksellä Tanskasta lähetettyä joulukalenteria. Ensimmäisessä paketissa oli kahdet pikkuhousut. Tytsy ihmetteli, mutta ihatseli prinsessa-pikkuhousuja. Eilisessä paketissa oli 3 pikkuista ponia ja tänään prinsessa-penaali. Huohh. Tytsy on niiin innoissaan. Ja saa ollakin, meillä kun ei muuten todellakaan ostella hänelle. Lähinnä merkkipäivinä ja muuten kirpulta lähinnä kirjoja.. Tänään oli tyttöjen ilta. Äiti ja tytsy kävivät kampaajalla. Tytsy ensimmäistä kertaa ja kovin oli innoissaan kun tukka oli kasvanut jo niin pitkäksi, että piti leikata. Tukka lyheni rutkasti - leukaan asti ja kampaajatäti väänsi korkkiruuvikiharat kaupan päälle. Kyllä tytsy oli yhtä hymyä ja reipas olikin. Äidille sama leikkaus kuin aiemminkin, lyheni vaan. Kaunistautumisen jälkeen syötiin pullat kaupungilla. Kivaa, kun tämä tyttöily alkaa jo nyt! :D


Perheessämme arvotaan lahjat aikuisten kesken. Koska matkaamme tänä vuonna Tanskaan, lahjat vaihdetaan jo ennen joulua. Jokainen hankkii/ tekee siis vain yhdelle lahjan. Lapsille teemme sen lisäksi.. Veljen tyttärelle (6kk) ja meidän tytsylle (pian 4v) + koiralle .. + muutama muu vielä hankkimatta.. Hankitaanko teillä monta joululahjaa?


Eikö olekin herttaiset? Myös lumikki-aihe olisi mieluinen.. Mietinnässä on ja ratkaisuja on kohta tehtävä. Päätimme kuitenkin, että tytsy saa yhden lahjan ja juuri sen mieluisen vaikkei oliskaan ihan äidin/isän mieleen. Yllä olevat tosin ovat sitä kylläkin!

Nyt menen kullan kainaloon, tuli juuri kotiin. Rauhallista iltaa!

2 comments:

Peikonlehti said...

Jännä idea toi lahjojen arpominen, olen jossain muuallakin siihen törmännyt. Se onkin sitten eriasia olisko itsestäni sellaiseen leikkiin mukaan, hmm...

Mitäs muuta pitikään sanoa -ai niin - Yhteinen kampaajakäynti ja kahvilareissu on varmasti ollut antoisa molemmille =) Ainakin omasta lapsuudestani muistan tuollaiset asiat jotenkin "erityisinä" hyvinä muistoina =)

anni said...

Peikonlehti
Kiitos kommentistasi. Arpominen helpottaa lahjojen hankintaa (aikuisten kesken! ja rahaa säästyy. Mutta kun kohdalle osuu se ns. hankalampi perheen jäsen niin siinäpä onkin sit pulma, mitä lahjaksi. Oman ongelman ratkaisin jo.

Juuh, tyttöilyilta oli mainio!