21.12.09

Joulu

Nyt on tämän vuoden työt tehty. Onneksi. Olin jo melkoisen puhki niistä ja tauko tekee todellakin hyvää. Nyt pakkaillaan ja paketoidaan, luetaan joulutervehdyksiä ja valmistellaan. Huomenna vielä viimeiset ostokset ja that's it, meidän joulu voi alkaa.

Elohiiri blogissaan miettii aiempia jouluja. Mullakin on kummallinen tapa miettiä aina, missä on ollut edellisen joulun ja millaista se on ollut. Melkoisesti on joulut vaihdelleet, eikä kummaa ettei oikein jouluperinteitä ole ehtinyt syntymään:

2000 Finland
Asustelin Kotkassa. Elämäni oli boheemia, johon kuului teatteri tärkeänä osana. Sen aikaisen elämänkumppanin piti olla osana jokaista joulua. Asiat muutti, elämä muuttui.

2001 Intia
Matkalla Keralasta kohti Varanassia. 3 päivää kestävä junamatka. 4-henkinen seurueemme koostui 4:stä eri kansalaisuudesta. Koristelimme junanurkkamme. Juttelimme henkeviä. Olimme sairaita, mutta kokemus jäi mieleen ikimuistoisena. Intia kosketti, jouluna kaipasin vaan perhettäni/ läheisiäni.

2002 Finland
Olin Helsingissä harjoittelussa ja joulun vietin sen aikaisen poikaystäväni kanssa Tampereella ja vanhempieni luona. Olin juuri laitattanut rastat ja näytin leijonalta. Leppoisa joulu. En kaivannut ketään. Olin sielä, missä oli hyvä olla ja olin onnellinen.

2003 Denmark
Päätimme (nykyisen mieheni kanssa), että vietämme joulun sisustaen meidän vaatimatonta kotia. Vierailimme aattona mieheni äidin luona. Muuten joulu ei oikein ollut joulu, muttei se juurikaan haitannut. Ikävä oli vanhempiani ja läheisiä.

2004 Malawi
Joulua vietimme isäntäperheemme ja ystävämme kanssa. Etsiskelimme hullunlailla hyödyllisiä joululahjoja, kuten paistinpannua jahammasharjoja.. Malawin rakkaimmat oli lähellämme ja joulu olikin melkoisen joulumainen ja lämminhenkinen ja tunnelmallinen. Ikävä oli vanhempiani ja läheisiä.

2005 Finland
Raskas joulu kotonamme. Olimme menettäneet juuri rakkaan mummumme ja olin viimeisilläni raskaana. Surulle ei oikein ollut tilaa, vaan oli keskityttävä pitämään itsensä kasassa. Eno mukana joulunvietossa vanhempieni luona. Raskauden loppuaika oli raskasta. Vietin usean jakson sairaalassa, mutta jouluksi pääsin kotiin, onneksi. (Tyttäremme syntyi 11.1)

2006 Denmark
Tyttäremme ensimmäinen joulu vietettiin Tanskassa isovanhempien luona. Aattona teimme ruoaksi ankkaa..

2007 Finland
Joulu uudessa kodissa. Aatto vanhempieni luona. Leppoisaa yhdessäoloa. Kuusi oli välttämättömyys!

2008 Finland
Mummo oli pukkina ja n.3-vuotias tytsymme tunnisti pukin. Aatto vanhempieni kotona. Rauhallinen joulu, onneksi.... Tällaisia jouluja. Kerron sitten, millainen joulusta tuli tänävuonna.Toivotan tunnelmallista, leppoisaa ja rauhallista
joulua läheistesi ja rakkaimpiesi seurassa!ps. Ja kiitän ihanista korteista ja lahjoista.
Myönnän, muutaman olen jo avannut. Hih!

6 comments:

Pia said...

Ihanaa joulua! Toivottavasti se sisältää sopivassa suhteessa naurua, tunnelmaa, hyviä makuja, läheisten seuraa, lepoa, aktiviteetteja, kynttilänvaloa, rauhoittumista...

Teija said...

Olipa kiva lukea jouluistasi! Ainakin ne ovat erilaisia! Mä luulen, että mulla on ollut niin samanlaisia, etten edes erota niitä toisistaan.

lämmintä ja tunnelmallista joulua teille siellä Tanskassa! <3

kati said...

Kiitos samon, ihanaa joulun aikaa sinullekin!

Laura said...

Mielenkiintoista lukemista :) Sä olet kokenut monenmoista. Mun joulut on olleet aina samanlaisia.
Muuten, meilläkin oli mummo pukkina viime jouluna, ja Nuutti tunnisti heti :D

Se on niin jännää että lapsemme ovat päivälleen samanikäisiä <3 (Nuutti syntyi 11.1.2006 klo 20.04 )

Niina ♥ said...

Hyvää joulua kokoa Annin perheelle!!!

anni said...

pia
teija
kati
laura
niina

KIITOS IHANAISET IHANISTA TOIVOTUKSISTA! OLETTEHAN IHANIA MYÔS ALKANEENA IHANANA UUTENA VUOTENA?!? PALJON IHANAA SIIS!!!


xxx