8.10.11

Lastenhuone löpinää

Se taitaa kuulkas olla sillee, että sisustelussakin kannattaa vaan antaa joskus olla ja se homma valmistuukin vähän niinkuin itsestään - kypsymällä. Lastenhuoneesta on tullut viihtyisä sekametelisoppa huone, jossa huomaan viihtyvämme lasten kanssa. Sinne on kerääntynyt kaikki jämähuonekalut ja koko huone on hieman kuin väliaikaisessa tilassa, mutta ihan hyvälle tuntuu Tytsy on mitä ylpeämpi huoneestaan, leikkii siellä itsekseen, mutta pitää myös siistinä. Siivoaa siis jälkensä leikkien jälkeen. Olispa asia näin teininäkin. Pojunkin tavaroita on kertynyt ja tyttö/poikahuone status on muuttumassa. Se on molempien huone, jossa dominoivana näkynä  toki vielä tytsyn kamat.. Mut siis asiaan, tulin esittelemään muutaan jutun - PÄÄN seinällä...


 
Ensin saatiin tuo sarvikuono (!?!?) hyllyllä - lahjaksi Tanskasta. Sitten kirppuilessani Tanskassa löysin sen pään.. Pakko sen oli tulla mukaan 10kr:lla. Isi ei oikein TAAS tajunnut, mutta tytsy tajusi. Taitaa olla minuun.
Pää on just passeli meidän lastenhuoneeseen. Toinen juttu - viirinauha. Tanskassa paikallisessa supermarketissa  ruokaostoksilla katseemme kohtasivat. Paketillinen viirinauhaa. - halpaa ja söpöä.  Lukaisin paketin kyljestä, aaa... 10m... kiva. En ajatellut todellakaan sitä metrimäärää kovinkaan syvällisesti. Kyllähän näitä pitää ostaa..mm..olisiko 3 paketillistä sopiva määrä.. joo.. 

Nonniin... 3 x 10 m! Kertokaa mulle, mihin minä tungen lastenhuoneessa 30 metriä värikästä (ohutta muovista) viirinauhaa? Taisin "ihan vähän" hamstrata, kun oli katsos aika makoisat kuosit?!?  Huhh. 

Kesällä Tanskassa reissussa ollut kaveri oli ostanut samaisen viirinauhan, mut pysyi järjissään 1:llä paketilla.. Nyt molempien lastenhuoneissa roikkuu samaiset nauhat.. Heh! Mut.. ei haittaa mua,...  Puutarhajuhlissa (ensi kesänä) pistän pihan täyteen - viirinauhaa siis! Olen valmistautunut aikas hyvin. Ehkä käytän nauhaa jo  kaikissa muissa mahdollisissa pippaloissa?

Käytännöllisyys - en ole aina kovinkaan järkevä siinä. Asettelen rojut ja tavarat sillee et näyttää silmää miellyttävälle, sen enempää asiaa ajattelematta. Esimerkiksi lastenhuoneessa lasten kirjat näyttivät kivalle seinässä olevalla hyllyllä. Hyllystä tytsy ei ylettänyt ottamaan itse kirjoja, vaan joutui aina pyytämään apua. Mitä mäkin olen ajatellut? No lopulta tajusin siirtää kirjat alemmas ja hopsaa - tytsy "lukee" kirjoja itsekseen. No kyllä kesti taas tajuta moinen yksinkertaisuus.

 
Ja sit se lempparijuttu. Lopultakin oveen kiinnitetty tekstiilitaulu/ pyjamapussi. Äitini on sen saanut lahjaksi naapuriltaan (Eestissä asuessamme) minun synnyttyään. Muistan sen olleen huoneeni seinällä lapsuudessani. Nyt se on mulla, lapsiemme huoneessa. Ei sängyn vieressä - ovessa.  Siksi siinä, koska meidän ovet eivät ole todellakaan vielä valmiit, viimeistelemättömät siis.  Mutta, taulusta huokuu nostalgiaa. Muistoja. :)  

Näihin ajatuksiin vielä.. Ystävälle on syntynyt eilen poikavauva.. IIIk! Täällä me odotellaan teitä leikkimään...  Hihhh!    
    Onnea!!!Leppoisan 
ihanaa 
viikonloppua!


7 comments:

Niina K said...

Hei aina on tilaa yhdelle (tai useammalle) päälle seinällä. Meillä täällä tällä hetkellä kaksi seinällä (tai no toinen on se sarvikallo) ja yksi odottaa ripustamista.

Hih ja mitä nuihin ihaniin omiin lapsuuden muistoihin/ tavaroihin tulee niin arvaas mitä mulla on joka yö sängyn päädyssä? Mischa nalle ja se on mulle niiiin rakas!! Toinen (pieni posliininen) Mischa löytyy olohuoneesta kaapin päältä. :)

Mannukka said...

Kyllä on kivan ja viihtyisän näköinen lastenhuone, kuin suoraan Paumesin kirjoista.. :-) Sulla on silmää!

Mannukka said...

Ja hei, hyvännäköinen tuo blogisi otsikko tai vinjetti vai mikä nyt onkaan!

Mrs. Lotta said...

Ihanan värikästä! Me likes.. Eiköhän tuo ylimääräinen lippunauha tosiaan tule hyvään käytöön vaikka puutarhaan. 30 METRIÄ on kyllä aika paljon.. Hihihi. :)

Dooda said...

Aivan ihana lastenhuone. Ihana.

Anonymous said...

Voi ei miten ihana värikäs lastenhuone! :) Tuollaisista pidän juuri, lapsilla olla tavaraa ja leluja, huone saa olla sellainen kun lastenhuoneen kuulukin, ihana! :)
Mutta mistä nuo kolme kärpässientä on peräisin? Bongasin ne heti,tahtoo tahtoo! :D

anni said...

NIINA
Kiitti!! Mutta sä ootkin päähullu ja ymmärrät mua.. :P You know.. Misha, oooo..aitoa nostalgiaa!


MANNUKKA
Kiitos ihanista kehuista.. hihi.. Minusta on ihanaa, että huoneesta on muotoutunut lapsenomainen ja viihtyisä paikka, ilman suurempia ponnistuksia. Siis sisustuksen suhteen.

Blogin banneri - UHH, arva väänsinkö niitä yks ilta/yö.. ei meinannut tulla mittään. Kiva että tykkäät lopputuloksesta. Mua niin harmittaa kun tekninen osaaminen loppuu..LOTTA
Kiitti! :) 30m, ai miten niin paljon? ääähhh..eikä oo. Joo, ensi kesän puutarhajuhlat pitää viettää jo pelkästään lippunauhan takia..


DOODA
Kiitos ihana! Millainenkohan siitä tulee kun poju kasvaa ja leikkii jollain rumilla monsterileluilla? EI, hän leikkii aina LEGOilla tai puujunalla..eiks niin?


INKA
Kiitos ihanista kehuista.. :) Hämmentää ihan. Itse kyllä viihdymme, vaikka toisinaan tuntuu että huone hieman kaaottinen. Kärpässienet on tehnyt Apinalandian NONNA! Siis from blogistania.. ;)