2.12.11

Arjen luksusta...

Minulla ei ole omaa vakkarikampaajaa. Tai on, mutta se on Eestissä. Rakas ja hirmuisen taitava onkin. "vähän" kaukana vaan.

Olin varannut kampaajalle ajan tälle viikolle. Vuorossa oli siis taas uusi kampaamo. Kampaamo, mikä kerrankin näyttää tyylikkäälle ja oikeasti tosi kivan näköiselle. Ja eikö kiva sisustus ja näyteikkuna ole ihan selvä merkki, että tästä tulee mun kampaamo? Siis se mun kanta-kampaamo?

Yritin kovasti saada aikaa lauantaille, jotta taitavat kampaajat kiinnittäisivät tukka "vieheen" (tai mikä se hökötys nyt onkaan?`) lyhyeeseen tukkaani kun juhlimme työkaverini häitä.. Aikoja ei ollut lauantaille, mutta oli eiliselle - torstaille. Tukkaviehe tietenkin unohtui kotiin, kun takana oli 2:n tunnin unet.  

Joo, meidän yleensä kokonaisen yön nukkuva lapsi ei enää nuku kokonaisia öitä, koska hänelle on tulossa hampaita. Mutta siitä ei enempää. Vanhemmuus on pyllystä! Paitsi just nyt kun se tuossa edessä hymyilee...

Sain vanhempani apuun hoitamaan pojua. Ihanuus! Olin unohtanut pestä hampaat ja pistää mitään suuhun, kellohan oli "vasta" 13:00... "Äiti on vähän väsynyt"-minä käveli ihanasta kampaamosta sisälle ja sai samantien tonnin energiaa - jostain. Minut toivotettiin tervetulleeksi ja minulle tarjottiin päivän ensimmäinen kahvikupponen. Meinasi tulla itku, kun kampaaja kysyi että ottaisinko teetä tai kahvia? Ai että miksi, eikö kahvin tarjoaminen ole ihan tavallinen käytäntö? Koska olin oikeasti NIIN väsynyt. 

Peilistä minua tujotti isot silmäpussit ja pahoittelin likaista tukkaa. Kampaaja sanpoi sen olevan juuri hyvä näin.. 

...2 tuntia meni nopeasti jutellen paljon ja kaikesta. Tajusin, että olen NIIN oikeassa paikassa ja tämä on NIIN välttämätöntä mulle. Saimme tukan kuntoon, nauroin ääneen ja olin kuin uudesti syntynyt. Maksoin 83,- ja sain KOKO rahan edestä NIIN hyvää palvelua että ihanuus! Ja se tärkein, tukka on just oikeanlainen. 

Kaupan päälle juuri kun olin pukemassa vuoroaan odottava miesasiakas (vanhempi viiksikäs herra) kysyi: "Voisinko ystävällisesti auttaa takkinne päälle?" 

Ihan "vähän vaan" menin hämilleni ja mietin, tehdäänkö nykyään enää näin? Sanoin tottakai.. Kiitin kohteliaisuudesta ja kerran vielä kampaajaa ihanasta palvelusta.  

Taisin löytää sen MUN kampaamon.  :-)

a) Kyllä todellakin kannattaa kävellä tuntemattomaan kampaamoon ja testata...
b) Kyllä todellakin kannattaa varata aika mahdollisimman huonolle päivälle...
c) Kyllä todellakin kannattaa kiittää ja ilmaista tyytyväisyys...


16 comments:

Mrs. Lotta said...

Mukava postaus! Kuulostaa siltä, että oot todella saanut hyvää palvelua. :) Millaiset niistä hiuksista sitten tuli? :) Kuva ois kiva. :) :)

Laura said...

Voi kun kiva että löytyi se mieleinen paikka ja että sait noin hyvää palvelua! :)

Niina K said...

No hitto, sä to-dellakin taisit löytää uuden "in finland" vakkarikampaamon! Ja tiätkö nyt se spooky hetki, mä istuin tänään omalla kampaajallani juomassa hyvät sufeet ja saamassa hyvän fiiliksen!! Loistokampaajat rules ja me kans!

Niin ja reiluu et poju saa hampaita, mutta ei yhtään reiluu, että äiti ei saa sen takia nukkua! Ja toisinaan vanhemmuus todellakin on aika syvältä ninko esim tänään kun mä vetelin tota omaa jurppaavaa jälkikasvuani perässäni Biliksessä ja se ei tehny muuta kun jurnutti ja manku... ARGHHHHH!!!

Kyllä tää tästä..(Ommmm, Ommm.. sukii uutta kampaustaan! ;))

Pia said...

Ihanaa! Hyvä kampaaja on niin tärkeä! :)

Miia said...

Kampaajakäynnit on terapeuttisia. :) Jaksuja yh-päiviin. (Me muuten lahjottiin "meidän isiä" isänpäivänä tuolla samalla GlobeHopen kukkarolla, se oli niin kivan näköinen.)

Anu said...

Saipas hymyn huulille mullekin tuo vanha herra :) ihana!
Ja hienoa, että oma kampaaja löytyi!!! Se on luksusta, kyllä!

VeeraS said...

Hymyilytti lukea sun postausta. Luottokampaajat on ihania. Mullakin on semmonen. Mukavaa vkloppua!

Katri said...

Kuullostaa hyvältä!! Oma luottokampaajani on Hkissä ja itse Porvoossa... Nyt on tukka ihan kamalassa kunnossa ja olenkin miettinyt, että pitäis etsiä täältä kotikaupungista hyvä kampaaja, kun ei viitsi aina pelkästään kampaajan takia ajella Hkiin ja takaisin 120 km... :)

Anonymous said...

Vau miten mahtavaa! Onnittelen! Mulla on ollut sama luottokampaaja jo ties miten kauan... yli 15 vuotta! Hän kouluttaa ja kurssittaa itseään eli on ajan hermolla ja osaa laittaa mun pollaan sopivat mallit ja värit. Aina olen lähtenyt tyytyväisenä. Joten tiedän miten tärkeää voi vakkarikampaaja olla.

Ja sitten usein uusien hiuksien kanssa kotiin mennessä on jotenkin pirteämpi ja energisempi olokin, ainakin mulla.

Kirsikka

Anonymous said...

Oih, tiedän tunteen kun saa vieraalta hyvän teon kun itsellä on se maailman surkein päivä menossa. Vanhemmuus on välillä vaan syvältä ja tuollaisena päivänä pieni hyvä saa oikeesti tipan linssiin.

Ai että miten hyvä mieli itelle tuli la kun uimahallin kahviossa vauvan kanssa odottelin uimareita, joilla kesti ja kesti. Tietty vauva heräs pitkiltä unilta supernälkäsenä ja mulla tissit täynnä maitoa. Tuloksena järkyttävät tissiraivarit saanu muksu ja suihkulähteen lailla joka paikkaan suihkuava tissi. Niin ja loppuhuipentumana niskapaskat...
Kun vihdoin olin saanu tilanteen selvitettyä ni voi että tuntu hyvälle kun kahvion pitäjä tuli pöytään kysymään että maistuisko santsikuppi teetä.

Kiva kun löytyi uus kampaaja! Hyvä tukka, parempi mieli. ja kuvia odotellessa. Jos ei olis natsannu tän uuden kampaajan kans ni oisin voinu vinkata kokeilemaan mun vanhaa luottokampaajaa joka näinä päivinä avaa uuden liikkeen sinne kotopuoleen.

Tsemppiä ja voimia hampaisiin ja arkeen!

-Heidi

Tuula said...

Oi kun ihana juttu :) Kaiken tuon päälle vielä ihana herrasmies! Tuollaisista tulee tosi hyvä mieli. Voi kun näitä gentlemanneja olisi vähän enemmän...

Hyvän tuulen halauksia!

Unknown said...

LOTTA
Kiitti!
Se palvelu oli hyvää. Ehkä eniten parhaammalle tuntui se, että kampaaja oli niin mukava tyyppi. Ja se että se mukava tyyppi osui just kohdalle päivänä jolloin.. no jolloin ei ollut kovin kivaa.

Tukka - ei siinä ihmeempää, eikä kuvaa. Sama malli ja vaalennus. Tylsä minä.


LAURA
Kiitti! No totta! Pitäiskö laittaa kampaajalle kiva joulukortti - pelastit mun kakkapäivän..


NIINA K
Kiitti! Mitä, ollaanko me istuttu kampaamon tuolissa samaan aikaan? SPOOKY!

Vanhemmuus - uhh! Mutten nyt käy tästä blogista tekemään 'vihaan vanhemmuutta'blogia.. Ok?
TSemppiä!!!

Unknown said...

PIA
Kiitti! No niinpä! Just niitä pieniä isoja tärkeitä juttuja!


MIIA
Kiitti! YH:t on loppu, isi takas reissusta. Ne itku-yöt on vaan ne..ggrr..

Ai-ai, Globe Hope on ihanuus. Ja hassua on, että olen saanut "tartutettua" sen mieheeniin. Tykkäsi pussukasta. Tein sisälle pikkuisen mini-albumin meistä ja välttämättömiä juttuja muuta (mm. huulirasva, särkylääke, fisherman pastillit) .. :)


ANU
Kiitti! Hihh! Vanha herra... se oli NIIIIN symppis.. Eikä se nyt NIIN vanha ollut! Lähinnä ihmettelin sitä tilannetta. Ymmärtäisin, jos olisin tyylikäs rouva tms.. Mutta minä, phuuhh.. :D


OMPPU
Kiitti! Ihanaa että sain hymyjä aikaisekseen. Toivottavasti tästä kampaajasta tulisi just se luottokampaaja! :) ...

Unknown said...

KATRI
Kiitti! Hei, tee niinkuin minä! Valitse tyylikkäin sisustus kampaamossa - ei voi mennä pieleen.. EIhän? Tsihihi!!


KIRSIKKA
Kiitti! Ihana tilane sulla. Ja ihanaa kun syntyy noin pitkä-ikäistä asiakkuussuhde. :) Iloa sinne!


HEIDI
Kiitti! Oihh, "ihana" uimahallireissu sulla. Phuuhh!
Tukassa ei mitään ihmeellistä, eikä tästä blogista tule päivän asu & tukka-blogia. Tsempit sinne! Nähdään pian!!! (kiva, kun käyt täällä ja kommentoit!!!)


TUULA
Kiitti! Voihh, joo kaikki gentlemannit, ilmoittautukaa ilahduttamaan meitä kotiäitejä! Iloa siule!!!

Jonna said...

Heips!
Asun samalla suunnalla ja on pakko udella että onko kyseessä ekokampaamo? Sen tyyliä olen minäkin ihaillut ja kerännyt rohkeutta seuraavaksi testata ko. paikkaa, joska sieltä löytyisi se Oma Kampaaja!

Unknown said...

JONNA,
Hih, JUST se! Hassua, miten en olekaan ainut.. Kiva kun käyt täällä! Mene ihmeessä kokeilemaan. Kerro sitten, tykkäsitkö?

Leppoisaa viikkoa!