19.1.12

junaillaan
Meidän nuorimmaisen joululahjat olivat hyvin BRIO-painotteisia. Vedettävä lelu, työnnettävä kärry, hakattava lelu ja kilokaupalla junarataa. Olemmeko sitten kuitekin merkkitietoisia tai jotenkin jumeja? Mm.. kai. Mutta tosiasia on se että BRIO nyt sattuu olemaan yksi iso, joka valmistaa kauniita puuleluja. Ja niin kauan kuin minä voin jollain tavalla vaikuttaa lasteni leluihin minä myös vaikutan. Lelut voivat olla esteettisia ja kauniitakin. Puulelut usein ovat. Ja junarata, se on vaan ihana! Mutta tiedän-tiedän, ne lempparilelut on just ne ei niin estettisiä muovisälä-vempaimia. Öhh.

Junaharrastus alkoi kesällä Tanskan kesäkirparilla, josta löytyi laatikollinen junaratoja+junia pilkkahintaan. Jouluna setti "vähän" kasvoi ja nyt junaradalla pääsee kulkemaan huoneesta toiseen. Nyt kuulostaa siltä, että äiti ja isi vähän ostelivat junaratoja pojulleen. No ei ihan.. :-)  Junarataa saa siis kasvattaa niin paljon kun haluaa, ehkäpä se kasvaa meillä vuosien varrella lisääkin, ajoissa kun aloitimme. Heh! Tytsy siitä innostui nyt vähän enemmän, kuin 8kk ikäinen poju.

11 comments:

nanna said...

Junarata nyt vaan sattuu olemaan aika ykkönen. Kaunis, hauska, kestävä. Meillä on myös pyykkikorillinen osia ja ne ovat jatkuvassa käytössä. Isoilla ja pienillä. Jopa mä tykkään niitä rakentaa!

Peikonlehti said...

Ihana rata ja wow miten pitkä kiskokokoelma =D

Hyvä kuva jäbästä!

Heli said...

Heippa! Vinkkinä, että Ikean radanpalaset sopii myös Brion paloihin.

Katri said...

Meillä on kans tätä Brion junasettiä, mutta myös jotain muun merkkistä (ei kyllä tainnut olla Ikeasta) ja nekin sopivat yhteen! Ja kyllähän noita katselee lattialla paljon mieluummin, kuin jotain monsteriörkkirobotteja miljooninen muoviosineen... kraah... ;) Ja kestäviäkin ovat vielä.

Ja kyllä tuollakin aina aika ajoin meillä leikitään, mutta ei ollenkaan niin paljoa kuin sähköautoradalla ja radio-ohjattavilla autoilla...

Pia said...

Legot ja junarata oli meillä aikoinaan ihan ykkösleluja. Rataverkostomme olisi voinut haastaa vaikka VR:n! Heh.
Juna on jees ja siitä saa hyvät rahat kirpparillakin, jos raaskii myydä. Ja minähän raaskin. Legoja tosin on vielä paaaaaljon! ;)

Niina K said...

Paaaljon parempi ratavarkosto kun legendaarisella valtion rautateillä.

Voi tuota teitin poitsua.. Hän on kyl niin söpönen!!

:)

anni said...

NANNA
Thanks! Yeah, en olekaan ainut junaradoilla leikkivä äityli! :) Perustetaanko 'äidit junaradalla ry' ei siis semmoinen mis äidit heittäytyy murheissaan junaradalle VAAN just se mis leikitään.. :D ;)


PEIKONLEHTI
Kiitti! No eiks ookin hieno? ELi kun nyt sain sen "hyväksynnän", niin ei tunnu pahalle pyytää joululahjoiksi lisää.. tsihihi!


HELI
Kiitti! Ja vinkistäkin kiitti! Eli niitä voisi yhdistelläkin..mm.. :)


KATRI
Kiitti! Ai niitä on niin monella valmistajalla? Hmm.. Kuka kopioi ja ketä? Toisaalta jos/kun palat sopii yhteen..ihan sama mulle. Kai..(?!?)Mm... :-/

Voi ei.. kohta meillä muovisälä-mosntereita ja autoja talo täys. ÄÄK!


PIA
Kiitti! Hehe, siitä johtuu varmaankin sun rakkaus VR:ää kohtaan? :D

Meillä LEGOT ovat melkein pyhiä..you know! :)


NIINA K
Kiitti! Hehe.. TOTTA! Meidän rata ylettyy jokaiseen kolkkaan! :)

tsuhh-tsuhh-tsuhhh - TUTUUUUT! :D

Anonymous said...

He is a wonderboy.
Can I play with the train too?????
"bedste"

anni said...

Bedste,
THANKS.. YES, he is! :)
You are ALWAYS welcome to "play" with him... :)

Saara said...

Tuo junarata on kyllä sellainen, ettei niitä osasia saa ihan helpolla rikki. Kestää siis kevyesti useamman sukupolven! :) Eli vaikka on kallista suhteessa muovikrääsään, niin pitäisin tätä kannattavana sijoituksena! :D Meilläkin on lapsuuden junarata ja dublo- ja legolaatikot odottamassa seuraavia pieniä leikkijöitä! :)

Todella humaava tuo teidän pikkumies! :)

anni said...

Saara,
Kiitti! No kyllä - ikuinen lelu. Olen päättänyt säilyttää jälkipolville BRIOn puulelut, junaradat ja LEGOt. Jos heidän lapsukaiset joskus niistä iloitsisivat.

Kiitos. Hurmaavan äiti pahoittelee, että avsa nyt kommentoi näihin viesteihin. Kiva kun olet löytänyt tänne!!