26.11.09

Sara La Fountain




Löysin jo aikoja sitten Sara La Fountainin keittokirjan kirpulta. Suurin osa mun keittokirjoista on joko kirpulta (onkohan kuitenkaan?!?) tai kirjakauppojen alesta.. Jokatapauksessa kirja on aika ihana, näyttää kauniille, kuvat ovat mitä ihanimpia ja ohjeet..mmm.. En montaa ruokaa kuitenkaan ollut kirjasta tehnyt, en tiedä miksi. No tiedän! Koska en yleensäkään keittokirjoista etsi ohjeita vaan sovellan omassa päässäni. En muista, olisinko koskaan (no ehkä koulussa kotitalouden tunnilla) tehnyt jonkun ruoan 100% ohjeen mukaan.. Sovellan AINA, enemmän tai vähemmän.

Jokatapauksessa, tämä kaunis kokkinainen pyöri telkussa yhessä vaiheessa joka ohjelmassa.. Nyt ei näy. Ehkä näin kirjana sopiikin paremmin.

Kirjassa on ohje viime viikonlopun syntisestä suklaakakusta. Kokeilkaa rakkaat siskot! Kakku paranee vaan ajan myöte... Mmmm.



Suklaiset pistaasibrowniet

5-6 annosta (itse tein samantien kaksinkertaisen annoksen, tuli pellillinen ihanuutta)

3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
2 dl kaakaojauhetta
3 1/2 dl sokeria (laitoin vähemmän)
2 dl fariinisokeria
1 dl valkosuklaata veitsellä pieneksi pilkottuna (Anni laittoi ISON valkoisen suklaalevyn!!!)
1 dl tumma suklaata veitsellä pieneksi pilkottuna (Anni laittoi ISON tumman suklaalevyn!!!)
1/2 dl pistasipähkinöitä, kuorettomia, suolattomia (Anni laittoi pussillisen pekaanipähkinöitä!)
2 dl sulatettua voita
4 kananmunaa
1 dl kahvia

Vatkaa sulatettu voi, kananmunat ja kahvi. Älä välitä ällöstä ulkonäöstä :P ... Lisää jauhot, leivinjauhe, suola, kaakaojauhe, sokeri, fariinisokeri, suklaapalat ja pähkinät. Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään ja kaada taikina uunivuokaan. Paista 170 asteessa 20-25 minuuttia, mulla ketsi kauemmin kun melkoisen kokoinen kakkula siitä tuli.

Nam!

Aiemman postauksen suklaakuvat ovat siis juuri kyseisen kakkulan teosta.

No comments: