23.2.13

Lapsoset reissussa ja kotona


 Nämä 3 seuraavaa kuvaa ei ole sitten mikään maksettu mainos. Me vaan rakastetaan kaakaojuomia. COCIO on ehdottomasti mieluisin. Sitä maistellaan AINA, kun olemme Tanskassa. Sitä piti tulla meidän häihinkin.. (no ei tullut..ei!)

2. kiva juttu on nämä oppi&ilo tehtäväkortit lapsille. Suosittelen JOKAISELLE ja varsinkin reissuun mukaan! Eskarilainen tekee niitä ihan innoissaan, eikä matkanteko tunnu niin pitkälle edes tanskalaisessa junassa.

Pienimmäiselle oli varatut pikkueläimet, mutta kortit kiinnostivat häntäkin.. ja se kaakao. Joo, tiedän! Ei ehkä ole mitään pikkulasten juomaa, muttei me ihan joka päivä sitä juodakkaan.    :)Kävimme eilen tytsyn kanssa korva-ja nenälääkärillä/ asiantuntijalla. Olemme tutkittaneet tytsyn puuttuvaa hajuaistia. Lääkäri oli konsultoinut monen muun lääkärin kanssa tytön tutkimuksista ja tuloksista. Näyttää lopulta siltä, että tytöllä on hyvin harvinainen kohtalo. Häneltä puuttuu 1 aisti - hajuaisti. Hän ei koskaan (meidän tietääksemme) ole haistanut minkäänlaisia hajuja. Lääkäri kertoi, ettei ole vielä pitkän uransa aikana vastaavaa nähnyt. Yleensä jos hajuaisti puuttuu tai on tosi heikko, myös makuaistissa on häikkää. Ja syitä puuttuvaan hajuaistiin käytiin läpi, mutta mikään syy ei osunut meidän kohdalle. Puuttuva hajuaisti on mahdollisesti synnynnäinen. Tytsyn makuaisti on ihan toimiva, hajua ei kuitenkaan haista - ei minkäänlaisia (savu, kynsilakka, kakka, oksennus, kahvi...). Kokeiltu on ja monta vuotta. Lääkäri neuvoi unohtamaan asian ja oppimaan elämään sen kanssa. No ei tarvitse harjoitella, olemme jo oppineet.  


 *  *  *Yksi lapsosista on ilman haju-aistia, toiselta puuttuu keuhkolohko... Mutta näillä mennään ja vauhdilla! Ainutlaatuisen täydellisen epätäydellisiä ja rakkaita ovat.


Terveiset bedstelle!3 comments:

Anonymous said...

I love specal kids,
hello from "bedste".

Teija said...

Te ootte silti aivan tavallinen ihana perhe♥ Meillä on tuttavapiirissä mies, jolta puuttuu myöskin hajuaisti. Syntyjältään iranilainen, mutta ei se siihen vaikuta. Hyvin on aina maistanut ruuat silti! Ja tekee toooosi hyvää kebabia :))

Mukavaa viikkoa teille sinne!

anni said...

thanks to you 2!!!