4.12.08

Huohh.. :-(Jossain aikaisemmassa postauksessani mainitsin kaupungin leikkaamista pensaistamme. Valitin asiasta ja lupasivat palata asiaan. Pahoittelivat tapahtunutta ja sanoivat että heillä on joku yli-innokas työntekijä joka ei ollut kuunellut tarkasti työn ohjeita. "Setä" oli paikalla ja sanoi, että näyttää siltä, että meidänkin tontilta leikattiin pensaat alas. Rauhoituin ja ajattelin, että kyllä nämä järjestyy, lupasihan hän palata asiaan. Aikaa kului melkein puolitoista kuukautta, kun eräänä päivänä isäni (joka oli remppaamassa meillä) soitti mulle töihin, että nyt lähtee loputkin puut. Sisällä kiehui. Olemme ostaneet tämän talon kadun puoleisen puolikkaan monesta eri syystä. Yksi oli myös se pihan suojaisuus ja osittainen olemassa oleva näköeste. Näköeste saatiin paikattua valmiiksi viime kesän loppuun. Ennen pensaiden siirtelyjä kysyin kaupungilta aidanrakennukseen lupaa. Sanoivat että ei mielellään, jatkakaa vaan pensasaitaa. Niin teimmekin, kunnes...

Viime viikolla isäni puhelun jälkeen soitin takaisin kaupungille kyseiselle "sedälle". Kovin pahoittelu taas tapahtunutta ja ettei ole kiireiltään ehtinyt yhteydenottoon. Kakat, sanon minä. Ei tuommoinen minunlainen ole mikään tärkeä asia. Kysehän on vaan muutamasta puusta ja pensaasta... Sanoi kuitenkin, että parannuksia ovat tekemässä, kun uudet hienot katulamput tulevat jne.. Seli-seli-seli.. Kotiin palattuani miehet olivat leikkaamassa puita. Valitin heillekin. Sain päälle naurut ja kehoituksen ottamaan yhteyttä työnjohtoon. Sanoin että otin. Mies kääntyi pois ja jatkoi puun leikkaamista, samalla kun seisoi MINUN pihallani. :(

Mun ongelma EI ole se että tulee parannuksia. Sehän on superhienoa. Mun ongelma ei sinänsä ole sekään, että leikataan puut tieltä pois, JOS/kun siihen on hyvä syy. Varsinkin, kun edelleen on epäselvää, missä tarkka tontin raja menee. Se kun ei menekkään sieltä, missä "setä" näytti mulle kuvasta, eikä sieltä, missä oli aikaisempi näköeste/pensaat, vaan jossain vielä enemmän meidän ovelle päin.. KAI. Asian käsittely siis vielä kesken.

Mun ongelma ON se, ettei kaupunki voinut ilmoittaa, että tällaiset parannukset ovat tulossa ja tulevat leikkaamaan puita ja pensaita. Että JOS haluatte mahdollisesti jotain säästää, siirtäkää pensaat tms.. Se työ ja vaiva oli melkoinen, kun siirsimme pensaita, kaivoimme käsin yli 30 kottikärryllistä soraa pois.. Kaikki ihan turhaan. Mielestäni on olemassa semmoinen laki/ sopimus - naapuruustoveruus. Että jos/kun rakennan tai teen suurempia muutoksia, ilmoitan/ kysyn myös naapurin mielipidettä asiasta (?!?)..No niin tekisin ainakin. Tässä tilanteessa koen myös, että kaupunki on ns. naapurini ja olisi voinut ilmoittaa asiasta. Nyt monella muullakin kuin meillä on näköeste tielle kokonaan poissa.

Surullinen tilanne. Alkusyksystä kun vihdoinkin saimme pihaamme vähän siistimmän oloiseksi.. Sitä iloa ei kestänyt pitkään.

Mikä ratkaisuksi tähän?
Aion silti tehdä kirjallisen "valituksen" asiasta. Mielestäni tässä ei olla toimittu reilusti. Aion saada kaupungin tontti-asiantuntijat merkkaamaan tontin tarkan/ oikean rajan (tontti tulee sisi pienenemään jonkinverran.) ja laitatuttaa kasvavan punotun melko korkean pajuaidan., mikä on sitten kasvukaudella vihreä ja läpi ei juurikaan näy... EI aitaa, mihin en saanut rakennuslupaa, enkä pensasta kun se vie vielä enemmän tilaa pois JO pienestä pihasta. Punottu pajuaita tulee maksamaan ja se kustannus on taas poissa jostain muusta...

Tää asia tuntuu ehkä vähäpätöiseltä, mutta se oli asia mikä sai mulle pahan mielen useasti. Saa edelleenkin, aina kun katson ulos. Mutta, uskallan iloita etukäteen että kyllä siitä nätti saadaan, sit kun se saadaan.
Ison vaahteran jämät kesällä
rakennetun roskakatoksen vieressä.


Lähti monta koivua ja vaahteraa...


En uskalla edes käydä varastamassa
risuja tuosta kasasta, ettei vaan tule sanomista...
Kun olen jo nyt pahan tädin maineessa.

Tulisi jo lumi, ja peittäisi rumuuden!

Ikkunassa loistaa tähti.
Rakastan noita valkoisia pahvitähtiä.
Pahoittelen huonoa kuvaa.

Myrskyssä pihallamme vielä
jäljellä olevistamännyistä tippui
oksia. Tässä yksi suuri oksa..
Pitäisi napsaista oksat maljaan
sisälle... tai väsätä jotain...Mieheni hää-asu odottaa
ja odottaa ja odottaa kesää...Postilaatikkoon tuli eilen
jotain, mitä just kaipasin.
Sielä oli 1 NIIIN ihku joulukoti..
Tiedätteköhän, mikä niistä?

Rauhalisaa aikaa ...silti...

4 comments:

Heini said...

No voi jestas tota kaupungin toimintaa!! tosi kurjaa. :( ilman muuta vaan kirjallista valitusta menemään, onhan toi nyt aika v-mäinen tapa toimia! >:-(

Jaksuja ♥♥

Krisse /Vaarala said...

Anni!
Katsoppas jos netistä löytyy sellainen Villa Kärkisaari. Siellä on minusta majoitusmahdollisuudet, en ole sata varma.
Ja meidän vieressä ihan Saaripitti, seuratalo ja majoituksenhan voi järjestää läheisessä Cumuluksessa. Vihjeenä vaan.
netti osoite www.saaripirtti.com
Käy kurkkaamassa..

Krisse /Vaarala said...

Poika on myymässä just valmistunutta taloa Rauhalsta. n. 140 neliötä asuinpinta alaa.
Piha tekemättä ja terassit tekemättä. Mutta sisältä kaikki viimeisin päälle. Kyselen millä firmalla myynnissä.Litan sulle viestiä..
Tuli muutto Hesaan työpaikan vaihduttua ja Kotka -Helsinki väli liian pitkä ajella joka päivä.

anni said...

Oihh, nämä kommentit jäi kommentoimatta. Hupsista! Heini ja Krisse, pahoitteluni! Ihanaa, että jaoitte kanssani tämänkin bloggauksen.

Krisse, kerron veljelleni talosta..