4.2.09

kotona


Tytön pupunen ja taikakeppi.


Blogistanissa on siivoiltu, vaihdettu järjestystä ja uudistettu.. Pitkästä aikaan iski inspiraatio tehdä sitä, mitä tein ennen niin usein - vaihdoin huonekalujen ja pikkuesineiden paikkaa ja järjestystä. tekisin kai mitä tahansa muuta, kuin sitä mitä pitäisi tehdä - opiskella. Väistelen tietoisesti sitä henkilökohtaisesti vaikeaa urakkaa. Näin toimii tämä oppimishäiriöinen täti. Sain raivattua pois viimeiset joulu-/ talvikoristeet, vähän siivottua, järjesteltyä kirjahyllyä.. Pesin ison kasan pyykkiä, laitoin mössö-ruokaa. Aah, siinä päästin asiaan - MÖSSÖ. Tämä täti täällä on kunnon mössöruokien tekijä. Ne maistuu useinmiten ihan hyvälle, mutta näyttää ihmeellisen kummalliselle. Miksen mä tee ns. kaniita ruokia? Miksen mä vaihtele enemmän? Miksen kokeile uusia reseptejä?

Olohuoneen järjestystä vaihdoin. Vaikka tavaraa tuli lisää, huone näyttää avarammalle. Sohvan vieressä (nurkassa) oli ennen vanha ompelukone, minkä päällä vanha kirjoituskone ja lamppu. Ompelukone siirtyi eteiseen ja eteisestä siirtyivät olohuoneen puolelle kasa vanhoja matkalaukkuja. Yläkerran varastosta siirtyi olohuoneen puolelle jo Tanskassa hankitut 2kpl korituoleja. Mulla on ristiriitaiset tunteet niitä kohtaan: tykkään edelleen, mut kai olen jotenkin kyllästynyt? Jokatapauksessa ne nyt on taas meidän olohuoneessamme lisä-istuimena. Vaihtelu mielyttää silmää jonkinverran, mutta jotain kaipaisin (lue: koko huone uusiksi vanhoilla huonekaluilla)... Keskellä olohuonetta kököttää pinollinen laminaattilattiaa yläkertaa varten. Huohh! Mietin, että loppujenlopuksi tällaisella tuulipää-tädillä on aika sattumaa, minkä näköinen kodistaan tulee. Tai onko se sitä, että yrittää sopeutua ja tehdä kompromisseja toisen puoliskon kanssa? No on! (Valitanko mä? En!) Mutta silti, kotini olisi aika erilainen. Huomattavasti boheemimpi. Nyt se on jotain kaiken sekoitusta. Se on mielenkiintoista, miten jossain asioissa pystyn joustamaan, ja miten joissain en taas lainkaan. Ja mielenkiintoista on myös sekin, että olen tehnyt jonkun päätöksen nopeasti ja sen enempää miettimättä ja lopuksi hieman salaa katunut, kun en jaksanut nähdä enemmän vaivaa esim. jonkin huonekalun etsimisessä ja muutenkin etukäteen suunnittelemisessa.

Rakas 'esine'. Lahjaksi saatu englantilaisilta
ystäviltämme kuvineen yhteisestä ajasta Malawissa.Couscous-kana-kasvis-feta-valkosipuli MÖSSÖ

Keittiöni. Toivoisin sen olevan isompi. Toivoisin saavaani ihanan-täydellisen ruokapöydän ja tuolit. Huomaat ehkä, ettei nykyisistä ole edes kuvaa.. Ei ole ei, en kestä niitä ja leikin ettei niitä ole olemassakaan. Jos mulla olisi isompi keittiö, mulla olisi iso saareke, paljon avohyllyjä, vanhoja kakkumuotteja, kippoja ja kuppeja ja puuliesi. Mutta nyt mulla on vaan tällainen keittiö. mikä ei ole edes valmis. Sieltä puuttuu listaa ja vanhat kaapit pitää maalata ja-ja-ja...15 comments:

nanna said...

Teidän koti on AIVAN IHANA! Ihanan boheemi ja näyttää, että teillä oikeasti asuu joku, mutta silti samalla tyylikäs.

Olin juuri kysymässä, että teetkö riisi vai makaronipohjaisia mössöjä, mutta kuvassa olikin couscous-mössö :D Täällä nimittäin toinen mössöjen tekijä. Risottoriisillä tulee tosi hyvää mössöä (joka ei tosin ole risottoa nähnytkään, hih)

anni said...

Nanna:
Kiitos kommentista. Ja VOIHH, kiitos kehuista. Miten tommoinen tuntuukaan hyvälle.. KIIITOOOSS!

Juuh, kaikki mössöt menee, usein kuitenkin riisi ja couscous-mössöt. Ihanaa "tavata" toinenkin mössöilijä.. Voisit joskus blogata jonkun mössöruoan. Nappaisin ohjeen.. Allways mössöillen!

Iloa!

Jutta said...

Voi kun teillä on kiva koti! Ja ihana kirjoituskone ja oranssit seinät ja keittiö ja... voih... Olen nyt vähän kade :P

anni said...

Jutta,
KIITOS kommentistasi.. Tuossa aiemmin jo sanoinkin, että miten ihmeellisen hyvältä tuntuu kun joku tykkää..Itse kun on melkoisen kriittinen, toki jostain kodissani pidänkin, mutta en läheskään kaikesta.. Tää värihullu haluaisi valkoista ja harmoonitsa..jossa olisi kuitenkin väriä.. ristiriitainen täti.

Tsemppiä sinne!

melkoelli said...

Minä tykkään kun kodissasi on väriä. Se ei ole sellainen steriilin näkönen koti, jossa tulee tunne ettei tohdi istuakkaan, ettei vain paikat sotkeennu... Kodikas siis! Älä ole liian kriittinen. Sitäpaitsi teillä on IHANAT keittiön kalusteet!
Niin ja lähes samanväriset olkkarin seinät kuin Systerini olkkarissa. =)

mimmuli said...

Anni, minäkin olen oikeesti värihullu=)) Olen vain nyt käynyt koko skaalan läpi minäkin ja olen haluamassa vaaleaa harmoniaa..pikkuhiljaa muuttelenkin seinien väriä...saahan vaaleeseen aina kankailla ryhtiä=)Maalaukseni ovat usein hurjan värikkäitä..ehkä siksi haluan valeaa muuten=) Kirjat, kirjoituskone jne saakin näkyä....kyllä kodin pitääkin olla asutun näköinen. Sinulla on kaunis ja persoonnallinen koti.

Peikonlehti said...

Täh? Olen niin kade jo tuostakin keittiöstä että! Huolisin kyllä itsekin sen puuhellan sekä avohyllyt ja kaiken maailman kipposet joilla ei ole muuta tarkoitusta kuin näyttää kauniilta =)

Pirteä on myös olkkarinne, oikein mainio!

Saahan sitä haaveilla ja hei, jos ei haaveilisi niin olisko sitten tavoitteeton ihminen? Hmm... Mietin tätä loppuviikon =D

Laura said...

Minusta teillä on kaunis koti. Persoonallinen ja hauskan näköinen. Asutun näköinen. Sellainen mihin haluaisi tehdä tutkimusretken, kurkkia ja ihastella ♡

Elsa said...

Kodikasta! Tuo valokuvateline ja lihamylly pistivät minua silmään hyvällä tavalla..:) Ja paljon kaunista muutenkin!

uteliaisuus said...

sinulla on ihana ja viihtyisän näköinen koti ja kivoja esineitä varsinkin matkalaukkujen kohdalla alkoi kuola valua..

anni said...

Ohhh, en muista että olisin koskaan saanut näin monta kommenttia. Kiitän!

Uteliaisuus
Kiitos kommentistasi. Ihanaa kuulla, että pidit! Rakastan noita matkalaukkuja ja niihin jokaiseen liittyy tarinakin. Mieheni ei taas ymmärrä mun suhdetta niihin.. Kummajainen ;)

Elsa
Kiitos kun kommentoit ja kehuit! Tuli hyvä mieli. Lihamylly edustaa just sitä ns. ruma on kaunista. Vanhat vempaimet ON sitä!

Laura
Kiitän kovasti kommentistasi. Pääset varmasti tutkimusretille vielä jatkossakin täällä blogissani.. Hihh. Tämä täti innostui!

Peikonlehti
Kiitos! No totta.. unelmoidaan, jatketaan ja mietitään.. Ihanaa saada palautetta! Keittiössä on ISKU'n kaapistot..Tykkään, mutta muuten tekisin nyt keittössä monta juttua eri tavalla. tekemällä oppii, Hih!

Mimmuli
Kiitos! Ihanaa tavata muita värihulluja! Hahh!!! Voihh..haluis maalata.. Haluis seinille VIELÂ persoonallisempaa. Tuli todella hyvä mieli kommentistasi ja muidenkin.

melkoelli
Kiitos kommentistasi! Ahh, systeriläsi on siis NIIne rinomainen maku! hihihih. Jos tekisin keittiön uudestaan, valitsisin edelleenkin samat kaapit, tykkään itsekin, mut ehkä olisin rikkonut seinän keittiön ja ruokailutilan välillä tai tehnyt siihen reijän.. ehkä.. melkoelli, ei kriittisyys minussa häviä minnekkään. On ja pysyy. Sne kanssa on miun vaan opittava elämään. Mutta juuh, koti on koti, elämistä varten. Meidän koti. Väha¨n myös meidän na¨köinenkin.

KIITOS kaikille! :-) :-)

Tiinakaisa said...

Hei, keittiösihän on oikein kiva! Olen aikas kade siitä mustasta Smegistä.. ;P . Harmittaa oikein nyt jälkikäteen, kun hankimme muuton jälkeen tavallisen rosterisen kaapin..

anni said...

Tiinakaisa,
Kiitos kommentista. Musta Smeg on mun "rakas".. Olin valmis luopumaan TOSI monesta asiasta, kun hankintoja tehtiin, mutta sen NIIIIIN halusin. En sit tiedä oliko se NIIn järkevä ratkaisu, hinta kuitenkin korkea..mut, näin me valittiin. Jännää huomata, miten tämä postaus sai paljon palautetta, eniten vissii tähän asti...

terv. anni

Sussu said...

Ihan ihanan ihanan ihanat seinät teillä.

anni said...

Sussu,
kiitos kommentistasi! :-)
Tarkoitako oransseja olkkarin+ruokailuhuoneen seiniä? Tai punaista keittiön seinää? Oranssiksi maalattuamme seinät saivat monenmoisia kommentteja.. Itse olen ns. vaalentanut niitä valkoisilla huonekaluilla ja tekstiileillä. Tosin niinkuin näkyy, myös tummia huonekaluja huoneissa. Värit on kai vaan osa mua/meitä...