6.3.11

Sekametelisoppa kuulumiset kaaos-huushollista 
 

Missä mennään? 


Nykyhetki
Sunnuntai puolen päivän aikaan.
Tytsy värittää värikynillä barbi-värityskirjaa ja kyselee amerikkalaisten ja afrikkalaisten eroista. Kantaako amerikkalaisetkin tavaroita pään päällä? Kyselee, voiko hän värittää Barbit kaikki tummaihoisiksi?  :-)

Lounaskaffet ja pullat on masussa. Ukki (=mun isi) ja isi (=mun mies) kolistelevat yläkerrassa (lue: remppaavat). Tänään on suunnitteilla maalata seinät. Hommat vievät kauemmin kun olemme odottaneet. Ja luvatut kattopaneelit eivät olleet saapuneet kauppaan. Niiden asentaminen siirtyy ensi viikonloppuun. 

Minä näpyttelen koneen äärellä keittiössä. Masussa potkii pikku-ukko. Mieli ja olo suht ok, MUTTA ei ollut sitä edellisenä iltana. Leffan katsomisesta ei tullut mitään, koska supistelut olivat niin voimakkaita että itku tuli -taas.

*  *  *

Vauvan odotus
Viikko on hurahtanut nopeasti. Yksi Helsingissä käynti taas takana. Naistenklinikalla saimme kuulla, että kasvain pikku-ukon keuhkoissa on taas kasvanut, mutta yhtäpaljon kuin viimeksikin, suhteessa vauvan kasvuun. Leikkaus ON edessä. Ajankohta varmistetaan kuukauden lopussa, kun tapaamme kirurgin. Pikku-ukko on 2 kiloinen ja jo ns. asettunut. Ohjeeksi saimme TOOOOOOOSI hissukseen oloa seuraavat 3 viikkoa, sitten saa tulla. Eikö tässä olla oltu sit TOSI hissukseen? No nyt se tarkoittaa jo sitä, ettei yksikseen juuri liikuta eikä minkäänlaista touhottamista.. (ggrrr). 31-viikko raskaudesta on menossa. Supistelut ovat voimakkaita ja kivuliaita, varsinkin iltaisin. Synnytyssairaalaksi päätettiin Naistenklinikka Helsingissä. Eli käytännössä meille se tarkoittaa n. 1,5h ajoa synnytykseen. Ahh, peace of cake, eiks niin? Nyt vasta tajuan, miten valmistelemattomia ollaan koko hässäkkään ja vauvan tuloon. 

Mutta, eipä tässä muutakaan...


Remppa
Mies otti vapaaksi 3 päivää. 1 päivä hurahti Naistenklinikalla ja IKEAssa (Don't even ask!). Nyt on neljäs päivä remppahommaa menossa. Kunpa voisin olla mukana! Mutta ei on ei. Ihanaa kuitenkin nähdä edistys, vaikka hidas sellainen onkin. Miten hyvälle tuntuukaan nähdä vaalenevat pinnat ja avaruuden pilkottaminen sieltä pölyn keskeltä. Erityisen iloinen ja innostunut olen varsinkin yläkerran aulan avaruudesta! Siellähän voisi vaikka tanssia! Se kun on aina ollut rojua (lue:kasoja, kaappeja, laatikoita). täys ja pimeä ja sottainen välitila vaan.  Sinne tulee pian ISO peili, mikä pilkottaa (vielä paketissa) yhdestä valokuvasta, tauluja seinälle ja vaaleita pintoja! Aahh!

Makuuhuoneen seinien väriksi päätettiin harmaa. Kunpa se jo purkissa oleva väri olisi just se oikea harmaa. 


Hiihtoloma ja kotoilua
Tytsy on ollut viime aikoina hyvin paljon kotona. Ensiksi sairasteltiin vähäsen ja sitten vietettiin hiihtolomaa. Harmiksi enimmäkseen sisätiloissa. Tilat oleiluun ovat olleet remontin takia hyvin rajalliset, lähinnä olohuone ja keittiö. Olohuoneessakin puhalsi pieni muutoksen tuuli. Ruskea 50-luvun kaappi sai lähteä (odottamaan maalausta ja yläkertaan tytsyn huoneeseen muuttoa) ja tilalle tuli toinen ektorpi. I know, VERY boring.. mut hyvä silti. Istumatilaa tarvittiin. Samalla lähti huoneen ikkunoista verhot, koska 2:n ektorpin ja vaalean maton yhdistelmä näytti ihan liian normaalilta ja jopa romanttiselta. Tyynyihin on pian ja nopeasti pakko saada mustaa... Matoksikin ottaisin mielelläni mustavalkoraidallisen, mikä pyörii monessakin (varsinkin ruotsalaisessa) blogissa. Mutta olkkariin siis tarkoitus saada hieman askeettisempaa ja avarampaa fiilistä. Ruokailutilan kimppuun käydään sitten vasta, kun yläkerta on suht valmis. Sorry, ei juurikaan kuvia niistä vielä. Tytsyn lelut ovat levällään olkkarissa, toisaalta ei ne mua juurikaan haittaa. 
Remppatarvikkeita hakiessaan huomasin paikallisessa halpakaupassa tarjouksen, 24h:n valkoiset kupit 3euroa/ kpl.. Hamstrasin 6kpl. Nyt on kuppeja, mutta muutama lautanen puuttuu. Kunpa löytäisi nekin jostain superhyvällä hinnalla. Jos ei, hankitaan yksitellen. Astioiden suhteen olen melkoisen pihi, en vaan raaski maksaa niistä.

Tämän viikon plussat
+ lisätieto tulevasta synnytyksestä
+ sohva
+  hankinnat (yläkertaa varten)
+ tytsyn mukava seura
+ vauvan vaatteiden pyykkäys
+ kuppilöytö
+ rempan edistyminen
+ sähköpostia ystävältä JA yhdeltä (ihanalta!) blogini lukijalta (kiitos-KIITOS-kiitos!!!)
+ aurinko


Tämän viikon miinukset
- KELA:ssa asiointi
- vakuutusyhtiössä asiointi
- 1kpl parkkisakkoja
- 1kpl ikäviä tapaamisia
- toimittamattomat kattopanelit (grrr, Prsima!)
- oma vointi


Pian alkava viikko on arkea taas. Tytsy päiväkotiin ja mies töihin. Paljon yksin oloa. Oma vointi jännittää/ pelottaa. Eipä valitus auta, hissukseen PITÄÄ olla. Nonniin. Tässä se oli taas. Kiitos HEI ja näkemiin.
PS. Mitä luulette, muistaako 
mies naistenpäivän? Oma iskä 
muistaa 99% varmuudella 
kukkasin. Sen se tekee aina!

6 comments:

Hebulba said...

Niin ne vaan asiat menee eteenpäin. Pikku hiljaakin valmistuvat asiat tuovat iloa arkeen.

Toivottavasti sulla on rauhallista tekemistä hissukseen oloon (elokuvia yms).

Kyllä mä uskon, että sun mies muistaa naistenpäivän. Se on tehty suht helpoksi, kun radiossakin pyörii jo "muistutus" mainoksia. :)

Voimia!

Peikonlehti said...

Oooh - uunipuuroa mehukeitolla nam! Kiitos ideasta =)

On vasrmasti vaikeaa olla vaan ja yrittää siinä sitten vielä olla hissuksiin uugh. Muutama viikko jaksamista vielä, joka kyllä sekin on varmasti piiiiitkältä tuntuva aika. Mutta kyllä se kuluu, usko pois! Kulumisen nopeus onkin sitten ihan eri juttu. Isot tsempit sinne!!

Huiiiisi löytö nuo kupit! =)
Kerran tein vastaavanlaisen löydön, Arabian Apilasarjan leipälautasia 2kpl/10 euroa. Luulin ensin vitsiksi kun normaalihinnalla taitavat lähennellä 60 egeä... Jälkeenpäin harmitti kun en hamstrannut 4 kipaletta enempää. =(

Ja hey - tässä samalla tulee kommentti ylempäänkin tekstiin:

Harmaa-valkoinen rules myös täällä suunnalla, on ollut alkuvuoden juttu! =)

Hyvä että sävy on justiinsa niinkuin pitikin olla =)

Mrs. Lotta said...

Heippa! Kivaa kun olet taas jaksanut kirjoittaa, kiva lukea kuulemisia. :) Ja kiitos Monalle ihanasta maalauksesta, piristi tämän tytön yksinäistä, väsynyttä sunnuntai-iltaa. :)

anni said...

Hebulba,
KIITTI!
Tiedätkö, mies EI muistanut. Kun isäni toi kukkia, huomasin hänen olleen vaivaantuneen oloinen. Päätin etten sano asiasta mitään. Enkä edes pahoittanut mieltäkään.. Entinen minä olisi pahoittanut.. :/


Peikonlehti,
Kiitti! Jumitus kotona alkaa olla jo..siis tulla korvista ulos..
Kupeille pitää nyt saada lautaset, heh.

En malta nähdä harmaata makkaria yhdistettynä runsaaseen valkoiseen.. OLIS JUO! Terkut sinne!!!!!


Lotta,
Heh.. :) Bloggailu on ihan leppoisaa. Aina ei vaan ole inspistä siihenkään. Joskus toivoisi taas paljon enemmän palautetta tms, joskus ei oo yhtään väliäkään. Usein jutut aika turhanpäiväisiäkin, ehkä lähinnä jopa muistoksi itselleni. Kiva, kun käyt lukemassa ja kommentoimassa. Mun vakkari.. :D

eilen tänään huomenna said...

Nyt vasta luin pikku-ukon kasvaimesta. Riipaisi ja kyyneleet tuli. Lähetän enkeleitä.

anni said...

Eilen tänään huomenna,
KIITTI! Enkeleitä tarvitaan. Murhetta ja huolta on. Toisaalta myös ollaan jotenkin totuttu ja kasvattu tähän. Kyllä kaikki menee lopulta hyvin - uskotaan siihen...