23.6.11

Kuppi kahvia, tuhiseva nyytti kehdossa ja pyjamassa oleva 5-v. kainalossa nenä kirjassa.. Aikas kiva aamu, vaikka on sotkua ja tekemättömiä asioita. Vaikka ulkona näyttää pilviseltä ja nurmikko on puoliksi leikattu, koska leikkuukone hajosi. Kohta teen kakun ja ruoan perheelleni ja vanhemmilleni.  Tulevat meille syömään vaihteeksi, koska niin paljon useammin me käymme heillä 1-3 kertaa viikossa.  Oman äidin ruoka maistuu aina tosi kodikkaalle ja nostalgisellekin. Arkiruoan laitto  ei minsuta ole vielekään oikein kivaa, mutta muulloin on.. Minustahan on tullut "oikea" kodin hengetär (yeah, right!!!). Mutta on tosi ihanaa ruokkia vieraita, kunhan sitä ei tarvi tehdä kovin/liian usein..  :) Huomenna käydään päiväretkellä ystäviemme mökillä ihan tässä lähellä ja savustetaan kalaa, muuten meillä ei ole minkäänlaisia juhannussuunnitelmia. Ihan hassua, koska aina yleensä on ollut. 

Tytsyllä on lomaa päiväkodista. Miehellä alkaa loma ensi viikolla. Ajatukset on jo Tanskassa. Kuinka pikkuinen poju jaksaa ajon? Ja siinä ohella, kuinka jaksaa loput perheestä? 

Facebook - connecting people. On monta tarinaa, kuinka joku on löytänyt  yteyden siihen tai toiseen hävinneeseen henkilöön. Niin kävi mullekin jo toistamiseen. Vahingossa löysin Malawissa asuvan tuttuni sieltä. Hän oli projektimme nuori, sellainen Afrikkalainen ja Malawilainen, jossa on ehdottomasti paljon potentiaalia ja sitä toivoa, vaikka mihin. Hän oli se joka itki vuolaasti kun lähdimme ja pyysi palaamaan pian. Hän oli se, josta piti tulla maansa pääministeri. Hän ei ole vielä pääministeri, mutta hän pärjää paremmin kuin moni muu. Hän opiskelee viimeistä vuotta kätilöksi projektimme tuella. Kun kerroin perheestäni ja juuri syntyneestä pojastamme, hän pyysi tulemaan takaisin Malawiin ja suunnittelemaan vielä yhtä lasta. Hän kyllä auttaa synnytyksessä. Heh!  Nooh, pistetään suunnitelmiin. Kysyin muistakin ja ihanaa oli kuulla muistakin, myös tytöstä joka huolehti 4 pikkusisaruksestaan. Vanhempia perheessä ei ollut. Tyttö oli silloin yläasteen ikäinen.  Nykyään hän opiskelee yliopistossa. Huohh.. Ihanaa kuulla hyviä uutisia sieltä. Ihanaa (ja kamalaa ja paljon muutakin) olisi palata. Ihanaa olisi esitellä perheeni ystävillemme siellä. Joskus. Sitten kun se on mahdollista. Nyt kotoillaan. Eikä siinäkään ole mitään vikaa. 

Nonniiin. Eipä mulla muuta. Heippa!

Head jaanipäeva!
Hyvää juhannusta!


3 comments:

Benglia said...

Hauskaa juhannusta teille! Olisi kiva kuulla lisää Tanskan matkasuunnitelmistanne, meilläkin se olisi toivematkakohde (Muun muassa Legolandian takia). Mitä kautta siis menette ja minnepäin suuntaatte?

Anonymous said...

Heippa Anni! Pitkästä aikaa muistin blogisi ja ihanaa; vauvaonnittelut! Monesti olet ollut mielessä Mamkistä lähdön jälkeen, mutta miten sitä ei vain saa pidettyä mitään yhteyttä. Meidänkin "pieni" on jo 1v 4kk...ja ehkä pieni osa"syy" yhteyskatkoksiin joka suuntaan. Sitä on vain olevinaan niin kiire, kun poukkoilee työn ja kodin väliä ja välillä koittaa läheisiäänkin nähdä. Ihanaa kesää teidän koko perheelle ja nauttikaahan vauva-arjesta! -Jonna-

anni said...

Benglia
Kiva kun kommentoit ja anteeksi SUURI että oma vastaaminen jäi jonnekin.. Tanskan kuukausi meni. Postauksissa näkyy reitit yms.. Meillä siis kohteena ne tärkeimmät aina mummolat: vejle & Odense.


Jonna
Kiitos kun kommentoit. Oi, kun aika lentää..ja onnitteluista kiitos myöskin.. Täällä ollaan ja bloggaillaan sen mukaan mikä tuntuu hyvälle. Ei laatutakuita tms. :P

Terkut sinne ja iloa perheeseen!