4.8.11

Tanskailua


...Tanskailua, niinkuin monessa muussakin blogissa. Meidän Tanskailut ei vaan oo pelkästään ihania sisustusliikkeitä ja nähtävyyksiä.. Meille se oli isovanhempien ja sukulaisten kanssa yhdessäoloa ja matkalaukkueloa kuukauden ajan. Mukavaa ja rankkaakin ja kotiin oli ihanaa palata. Toisaalta kyynelissä pois lähettiin, TAAS pitkä aika ennenkuin nähdään. 

 Lapset jaksoivat matkaamisen hyvin. 2kk matkalla täyttänyt poju reissasi hienosti (lue: söi ja nukkui, iltaisin itki). 5-v tytsy olisi kaivannut enemmän leikkikavereita, mutta nautti selvästi isovanhempien huomiosta ja uusista paikoista. Itse olisin kaivannut enemmän omaa/kahdenkeskeistä  aikaa, mutta kai senkin aika tulee..joskus.

Reitti:  Turku-Tukholma-Kööpenhamina-Odense-Vejle-Hederslev-Vejle-Aalborg-Odense/Hasmark-Kööpenhamina-Halmstad-Tukholma-Turku...

Aika: 1kk, Heinäkuu 2011

Sää: Sateinen ja viileähkö

Välineet/varustus: Auto+suksiboksi, vaunut ja ihan liikaa tavaraa. Paluumatkalla auto ääriään myöten täys. Heh, TAAS! Aina sama juttu.

Tekemiset: sukulointia isovanhemmilla ja uusien sukulaisten tapaamista, mökkeilyä, vauvailua, rannalla hengailua ja kivien keräämistä, ostoksia, turistina oloa, ystävien tapaamista, pitkiä keskusteluja ja yhdessä oloa, lepoa, tonnikaupalla juustoja ja kalaa, kirppuilua, puutarhailua..

Vejlessa oli paljon suomalaisia. Bon' a Parte  kaupan myyjän kanssa juteltuaan sain tietää että erityisesti tänä kesänä on ollut paljon.. On muuten aika kiva puoti (myös postimyyntiä: http://www.bonaparte.dk/).. Edullisia lastenvaatteita lähti mukaan 70% alessa. 

Nonniin.. That's it. Yks vikisee tuossa. Jatketaan. Ihanaa olla takaisin blogistanissakin. See you!


4 comments:

Niina K said...

Siis voi kääk noi mustat talot... ne on niin ihania. (p.s.. Dreeni ja katetri poistettu ja hengittääkin jo omillaan. Tavalliselle osastolle siirretty ja jos hyvin käy niin voi jopa muutaman päivän kuluttua päästä itse OMIN JALOIN vessaan!!)

Nonna said...

Teidän Tanska on tosiaan hieman erilainen kuin monen blogistaniassa juttuja kirjuuttelevan. Hienoa lukea juttuja monipuolisesti!

Minäkin katselin tarkkaan tuota samaa tummaa taloa valkoisin koristein...

Tuula said...

Hienoja kuvia ja tunnelmia. Ja tuo teidän vaavi on niin lutusen näköinen <3 Kaunis isosiskokin.
Mukavaa kotiinpaluuta!

anni said...

Niina
Kiitti honey!
NIIN on, mustat on ihania!!!!
Voimia sinne!!!


Nonna
Kiitti! :) Musta talo on.. Siis yleensäkin harmaan-tumman harmaan-mustan värin sävyt ihastuttaa. Haluaisin! Tykkään! Ihastelen aina! Muistan kun ekan kerran näin Tanskassa vanhan mustan kivitalon - upea ilmestys!! Siitä se jäi mukaan roikkumaan, siis se ihastus ja ajatus omasta. Ehkä joskus jossain..


Tuula
Kiitti! Kotiin oli kyllä hyvä tulla..