12.4.11

Niin hyvää!

Mä tiedän, missä mä olen hyvä! Voileipien teossa ja syönnissä! :) Joskus suljen silmäni ja näen itselleni hassun ja höpön voilepäkahvilan, jossa tarjoilisin  ruokaisia leipiäni. Tiedän-tiedän, sen on vaan yksi.. ja ei se kuitenkaan ole sitä, vaan paljon muutakin.. MUTTA silti, ajatuksella voi aina leikkiä ja unelmoiminen ei maksa mitään.

Hyvien voileipien ei tarvitse olla hienoja, vaan ennemminkin semmoisia rosoisia - just se täydellinen makuyhdistelmä. Ja sehän voi syntyä ihan ihmeellisistä aineksista. Tänään ainekset ei ollut niinkään ihmeellisiä, mutta yhdistelmä oli erinomainen.


Yksi hyvä ja ruokaisa voileipä

  • 2 viipaletta kuitupitoista sekaleipää
  • 2 teelusikallista auringonkuivattujen tomaattien öljyä
  • 2 viipaletta auringonkuivattuja tomaatteja 
  • runsaasti salaatinlehtiä
  • 2 ruokalusikallista (kaupan valmista) valkosipulista perunasalaattia
  • 2 reilua viipaletta juustoa

Paahda leipäviipaleet ja voitele öljyllä. Asettele täytteet leipien väliin, paina vähän ja puraise! Nam! Juomaksi maitoa tai sitruuna-appelsiini mehukattia. 

Ja tässä ohjeessa ei välitetä terveellisyydestä tälläkertaa, ensi kerralla ehkä.

8 comments:

Tuula said...

Oi kun on herkullisen näköinen ja kuuloinen leipä! Minä tulen viivana, jos perustat sen voileipäkahvilan!! :)

Nonna said...

Tuo teidän yläaula on ihana, sopivan rosoinen! Muista sitten viimeistellä/sisustella samalla rosoisuudella!

Nami leipä! Tulisin mielellään kylään voileipäkahvilaasi!
Hyviä vointeja!

Anu said...

nam, nam ja NAM!
taidanpa tehdä itselleni herkkuvoileivän niistä vähistä tarvikkeista mitä meiltä kaapista löytyy. Ihan vesi kielellä luin tuota :D

Teija said...

Et usko, mä oon ihan voileipähullu!! Voin paljastaa, että oon tänään jo syönyt 7 voileipää. Aamulla 3 ja nyt äsken lounaaksi neljä, kahvin kera. Eipä tartte ihmetellä, miksi paino nousee :D Järkyttävää mutta totta. Joten pojot voileipäkahvilalle!

eilen tänään huomenna said...

Tulin just voileivältä! Selkä väsyi kesken kaupunkitaivalluksen ja niinpä varmistelin babyn kannalta, että motsarellat on pastöroitu ja istuin sämpylälle ja teelle!

Postasit ihanasta kehdosta muutama kirjoitus sitten! En hoksannut katsoa kerroitko mistä sen hankit, mutta tuollaista olen aina halunnut. Mahtoiko olla kallis?

anni said...

Tuula
Kiitti! Ai-ai.. älkää ruokkiko voileipäkahvila-unelmaa.. Heh.. :P


Nonna
Kiitti! Aulaan vietiin kokeiluksi (tanskalainen) keinutuoli, mikä vilahtaa jossain aiemmissa postauksissa (viime kesän/syksyn).. Ja yhteen seinään tulee valokuvia vähän reilummin. Imurikin jää näkyville, kun on musta NIIN symppis! Saa nähdä, onko tarpeeksi rosoinen lopputulos. Kuvia laitan sit ja jään odottamaan sun rosoisuus-tuomiota..HihH! :) :P


Anu
Kiitti! Hihh, no usein jämistä saakin mitä mainioimman leivän! Eiks niin? :-)

Teija
YES!!!!! Söitkö Tanskassa leipiä? Hihh.. IHANAA!!! Meillä usein (tanskalaiseen tapaan) lounas kokonaan voileipiä (TOSI erilaisilla täytteillä). En uskonut siihen ikinä tottuvani, mut TADAA.. :)


eilen tanaan huomenna
Hih, kiva eteten oo ainut voileipien mässääjä. :)
Leander kehto hankittu käytettynä (melko halvalla) Tanskasta lehti-ilmoitukseen vastaamalla. Suomessa näköjään käytettynä n. 120-140e paikkeilla ?!? Googlaa - LEANDER kehto, vauvaliikkeet niitä kyllä myy. Aika hintavat vaan. Ja käyttöaika melkoisen lyhyt. Mutta ihana se on. :) Milloin teillä LA? Voisin harkita myymistä, jos osuu sillee sopivasti... Siis meillä se käytössä maks. elo-syyskuuhun asti.

Kultsin kämppä said...

Meitsi niin kannattaa voileipäkahvilaa! Eräällä ystävälläni oli nuoruuden villeinä baarivuosina kehitteillä idea voileipämyyjästä, joka myisi ihanan freesejä kotivoileipiä vaihtoehtona grillille. Toteutukseen asti idea ei koskaan päässyt, mutta tulihan siitä haaveiltua monesti aamuyön tunteina matkalla baarista kotiin.

anni said...

Kultsin kämppä
KIITTI! Ihana idea ystävälläsi. Tulisikohan se mun toveriksi voileipä-unelmaan? ;) Muutenkin hauska unelmoida ja miettiä, mitä kaikkea voisi tehdä, jos..