19.4.11

 Yhtä pikkuista ja säälittävän söpöä orvokkia roudasin sisään
ja ulos monena päivänä. Nyt pääsi jäämään ulos pöydälle ulko-
oven viereen. Yksi pikkuinen kukkanen ja niin paljon silmäniloa!
Ollaanpa sitä pöhköjä! Kohta-kohta istuttelen korit ja purnukat 
täyteen kesäkukkia ja yrttejä. En malta odottaa! Ja sen yhden ome-
napuun haluan myös. Muuten mennään varmastikin aika perus-
setillä - valkoisia petunioita, pelargoneja. Turvallisia ja varmoja.


Takana on ihana aurinkoinen viikonloppu. Juhlimme ukin/ mun isän  synttäreitä lähisuvun kesken. Serkukset tapasivat toisensa taas pitkästä aikaan ja isoa masua ihmeteltiin (blaah! No kai se nyt on iso, kun kohta poksahtaa ja isoja ihmisiä ollaan muutenkin). Jokatapauksessa, leppoisaa oli. Olo oli hyvä ja jaksoin olla koko sunnuntain pihalla. Päätin, että nyt haravoidaan ja maanantaina mennään synnyttämään. Ei menty, mutta kaikki ok lääkärin tarkastuksessa ja odotus jatkuu normaalisti. Masu-asukki on noin 3,3 kg ja kaikki näyttää olevan kunnossa. Hyvä näin. Puutarhahommat maistuivat niin hyvin että taas muistin miksi joskus alunperin menin opiskelemaan puutarhuriksi - rakastan sitä!

Pihalla on jossain paikoin vielä lunta, mutta suurin osa on jo sulanut. Lasten keinu näyttää vähän surullisen rikkinäiseltä ja puutarhakeinun maalit repsottaa kamalasti. Pihahommia riittäisi... No tärkeintä kuitenkin on, että se niin kauan odotettu kevät  tuli. Nythän se etenee hirmu nopeasti.

Leppoisaa viikkoa! Täällä päässä ollaan tänään niukkasanaisia. Blaah-oloa ilmassa. 


Uudet keinut on hankittava! 
Ja hiekat  hiekkalaatikkoon - vihdoinkin!


6 comments:

aini said...

Sulla on varsin lupaavan näkönen piha! :) Mä niin ootan kans että sais laittaa jo kesäkukkia, vielä ei viitti kun se on tota eestaas roudaamista:D Mut kyllä heti teki mieli orvokkeja kun sunnuntaina aurinko paisteli niin ihanasti!

Niina K said...

Teillä on lumi keinunut ahkerasti koko talven. :)

Mä niin tykkään tuosta teitin pajuaidasta, laitathan siitä paaaljon paljon kuvia sitten kun se taas on vihreänä!!

Ja hei, ei se yksi orvokki ole yhtään säälittävä, se on yksi enemmän kuin mitä meillä on.. mun kevätkukkasaalis on meinaan tasan pyöreä nolla.. Vähän noloa.

Haleja.. niin ja viestitä sille pikkumiehelle terveisiä meiltäkin, että saa tulla jo!! ;D

Teija said...

Ihanaa kevätjuttua!! Ekat orvokit on täällä myös ostettuna, muttei vielä istutettuna. Jospas pääsiäisen helteisillä keleillä? :D Niin nostalginen hei toi hiekkalelukuvassa oleva lumitähden muotonen palanen. Meillä oli niitä pienennä, ja niistä oli kiva rakennella kaikkea. Miksköhän niitä sanottiin?

Ai oot sie sit niin iso. Mä sain eilen lähetteen tyksiin, kokoarvioon ;) Kun on vähän reippaan puoleinen otus ilmeisesti. (viikolla 29, mitta 29) Noh, muistaakseni olin Oskustakin, ja se paino vaan 3760 syntyissään.

Kevätiloa, monta sataa kiloa!!

Anonymous said...

Täällä sataa räntää tänään ja valkoinen on tullut takas nurmikoille. Mutta eiköhän se pian lakkaa ja aurinko näyttää taas voimansa. Minäkin ihan innoissani piinaatista, tillistä ja basilikasta jotka vauhdilla kasvavat purkeissa. On siinä vaan jotakin hienoa!
-Pauliina

RuusuLiisa said...

Ihana Piha!
sormet syyhyää jo täälläkin, vaikka keskellä pihaa on vielä iso kasa kolattua lunta. viime vuotiset ruukkunarsissitkin näköjään maatuivat ja työntävät vartta..
Ihanaa pääsiäistä :) ja komppaan Niinaa, MiniUkkelin olis hyvä aika tulla ;)

anni said...

Aini
Kiitti!!! Nyt on ollut jo niin lämmintä, et pistin kaikki purnukat ja korit valmiiksi, vain kukat puuttuvat..


Niina
Kiitti! Pajuaita vaatii vähän paikkausta, kun yks pää melkoisen kuivaa. Lähellä isoa puuta ja se imee kaiken kosteuden aidalta.Nyyh. Mut, itsekin muuten kyl tykkään..


Teija
Kiitti! kevätiloa monta sataa kiloa..HAHHAA!! ;) :D


Pauliina
Kiitti! Mä haluisin NIIN pistää sormet multaan, noohh..enköhän viel kerkee, kunhan tää masu-asukki suostuu tulemaan... Terkut!!!


RuusuLiisa
Hih, kiitti!! Nyt ollaan oltu pihalla jo 2 päivää ja posket punottaa ja lumet 99,9% sulaneet. Onneksi.