15.3.10

MaanantaiAtsihhh! Onneksi on vanhemmat (tytsyn isovanhemmat) lähellä. Apu ja tuki on melkein aina saatavilla ja pienelläkin varoitusajalla. Toki, puolinsuntoisin. Nytkin oli tehtävä sitä ja tätä ja ukki auttoi. Hassua kutsua omaa isää ukiksi, mut niin se menee että sillä nimellä häntä kutsutaan kun tytsy on lähettyvillä.

Paketit lähtivät matkaan. Toivottavasti ne tuovat iloa blogiarvonnan voittajille. Postissa täti ainakin sanoi, että lähteepäs maailmalle söpöjä paketteja, kun mallailin pakettivaihtoehtoja. Meidän postissa tosi mukavaa asiakaspalvelua, ei siis pelkästään silloin kun kehuvat miun paketteja vaan yleensäkin. Ulkona paistaa ihana aurinko, mutta täällä köhitään ja yskitään sisällä - nyt siis minun vuoroni.Kun
tulin eilen töistä väsyneenä, mies yllätti. Hän oli remppaillut! Ihanaa! Nyt pitäisi ostaa harmaata (tai muuta väriä, kun ei osaa päättää) ja tehdä loppuun olohuoneen ja eteisen väliin tullut liukuovi. Jotta meidän vierashuoneemme (=olohuoneemme) toimisi mahdollisimman mukavasti. Muutamat uudet lakanat vielä, niin vieraat saa tulla! Sielä on tulossa vieraita lähiaikoina ainakin Tanskasta ja Eestistä.

Auts! Eilen tuli postissa mainosten mukana viherpeukaloiden postimyyntikuvasto - kukkia ja muitakin kasveja siis postimyynnissä. Hihh! Kyllä kävi syyhyämään sormet, vaikkei meillä ole edes tilaa/ paikkaa kukkapenkille. Postimyynnissä siis ns. valmiiksi suunniteltuja kukkapenkkejä! Omenapuun kyllä haluaisin!! Ja vähän heinäkasveja. Niitä ei paljoakaan näy suomalaisilla pihoilla, vaikka voivat olla todella näyttäviä. Tanskassa niitä olen ihaillut. Mmm.. Olisko kuitenkin meillä paikkaa... Piha on pikkuinen, enkä missään tapauksessa halua sitä tunkea täyteen vaan haluan tilantunnetta ja avaruutta + kukkia! Yeah, puutarhasuunnittelua siis tässä flunssankourissa tehdään. No ei mitään oikeata, kunhan unelmoin. Keväällä edessä pajupunosaidan korjailua. Jännittyneenä odotan, miten lähtee syreeni kasvamaan, kun leikkaismme sen syksyllä ihan matalaksi. Toivottavasti nurmikkoa ei enää tarvisi paikkailla. Ikkunakoreihin ja ruukkuihin tulee valkoisia kukkia, taas. Ne nyt vaan on niin mieluisat. Muuta väriäkin saa tulla, mutta ikkunoihin valkoiset.. kai? ..Joo.. kyl..mm.. tai ei sittenkään, tai joo. Näin varma siis siitäkin. Leikkimökin tytsylle haluaisimme kovin. Paikka sille olis ja valkoiseksi se maalattaisiin.. Oi-oi, kunpa...!

Edessä työntäyteinen viikko. Toivottavatsi vointi paranee ja pian. Sairaslomaahan emme edes harkitse ("fiksua").

Aurinkoa, lämpöä ja iloa viikkoosi!
4 comments:

Teija said...

Voi että, mullakin on pientä viherpeukalointia täällä ilmassa. Ja kun kevät koittaa ja lumet sulaa, niin pihalla vielä enemmän. Liikaa jopa, etten sanoisi..

Ihana on kuitenkin suunnitella :) Ja kivaa että saatte yövieraita! Meille kanssa tulee perjantaina, kummini Imatralta asti :)

RuusuLiisa said...

Paranemisia ja hali! Viherpeukaloa syyhyttää kyllä täälläkin :D heiniä huolisin meidänkin pihalle 'kahisemaan', mutta elefantti..vai oliko se mammutti..vai mikä se oli nimeltään..ei menestynyt :( Tilasin kerran valmiiksi suunnitellun ja juuri Viherpeukaloilta- ihan hinnan takia-mutta sijoitin kukkaset oman maun mukaan. Oi, tulispa kevät/kesä ja pääsis taas kyynärpäitä myöten pihahommiin. Kasvimaakin ihan hunningolla viime kesänä :( mutta tänä vuonna parannan tapani eikä lipstikka pääse leviämään ihan valtoimenaan. Ja odotan sitten niitä siun puutarha/kasvipostauksia kun sinulla sitä tietotaitoa löytyy. Minä vaan tsäkällä puuhastelen :D into ei aina korvaa taitoa..hih.. Tulipas taas pitkä sepustus..höh..

Niina K said...

No voihan Äh että se on nyt sitten teitin vuoro sairastella =( Ei oo kivaa. Mun tarvis varmaan käydä kanssa ihan keväällä talolla katsomassa onko yhtään kukkaa enää hengissä kun ei niille ole kahteen vuoteen mitään tehty... Parvekkeelle on kyllä pakko joku kukka hankkia. Se on vaan pieni kun postimerkki tuo parveke että ei sinne paljon mahdu. Sitä samaa elefanttiheinää olen minäkin haikaillut monen monta vuotta. :) Ai ja magnolian haluaisin myös!!

anni said...

Teija,
Kiitos.. Kevät tulee. Olo helpottuu. Uskin. Se jo, et vieraita tulee on askel eteenpäin..

RuusuLiisa
Kiitos!
Mun tietotaito on melkoisen ruosteessa, tsäkällä mennään täälläkin.. Puutarhailu on kuitenkin IN!

Niina
Kiitos. Köhh, ja sniiff..
Heinät on kauniita, luonnossakin. Parvekkeelle voi saada ihastuttavan keitaan ja aika helpolla. Paitsi usein menee liian kuumaksi.. Tsemppiä sinne!