31.3.10

Huhtikuu= Juoksukuu

The plan is.. mmm... Toukokuussa siis lähtee hän juoksemaan naisten juoksuja, 10km vain. Enempää ei kykene tälläkään kertaa. 0 km juostu tänä vuonna ja vähän yli kuukausi aikaa harjoitella. NYT se alkaa! Lumet on asfaltilta sulaneet eikä lisää saa tulla, muuten tämä mamma raivostuu.
Siis se THE PLAN:
  • Vaatteet, välineet ja kengät valmiiksi!
  • Musat valmiiksi soittimeen (=soittolistan päivityksiä)!
  • 3kertaa/viikko 7km lenkkejä. Jos ei heti jaksa koko matkaa juosta, kävellään! Viime syksynä 7km oli just se hyvän olon pituus lenkille, 10km rankempi.
  • Kalenteriin etukätee varattu juoksupäivät!

Harrastan ns. musa-spurtteja. Kun soittimesta tulee jokin oikien menevä ja energinen biisi viipotan niin täysillä kuin jaksan enkä ennen lopeta ku biisi on loppunut. Varsinkin tasaisilla suorilla minusta tuo toimii mainiosti, biisin jälkeen palaan ns. hölkkään. Teen joskus myös semmoisia matkaspurtteja. Päätän jonkin ns. merkin, mihin asti viipotan niin kovaa kuin lähtee, sitten taas rauhallisemmin. Kun juoksen sitä rauhallista hölkkää, yritän olla kokonaan miettimättä a) juoksemista b) töitä. Viime keväänä suunnittelin häitä ja istumajärjestyksiä. Tälle vuodelle tarvisi uuden juoksu-suunnitteluprojektin. Hah! Pyrin myös kirjaaman ylös matkan ja tuntemukset. Jossain vaiheessa käyn juoksemassa myös coopertestin. Se ON melkoinen mörkö, mutta taistelen.

Tavoite
Joskus vielä juoksen puolimaratoonin. Kokonainen tuntuu jotenkin (vielä?!?) mahdottomalta ja puolikaskin niin kaukaiselle.

Tuntuu, että juoksemisesta on tullut jonkunlainen trendi? No hyväa sellainen kuitenkin. Ei maksa, paitsi välineet (mut ei nekään kamalia, jos/kun pysyy järjissä) ja siitä saa NIIN hyvän olon.

Tähän kaikkeen motivoi myös hurjasti myös mieheni isän vaimo (joka juuri käymässä meillä), joka käy nyt läpi rankkoja syöpähoitoja. Nainen on juossut kymmeniä maratooneja ympäri Eurooppaa ja juoksee edelleenkin vähintään joka toinen päivä juoksulenkkejä. Tuhansia kilometrejä vuodessa.

Juokse!

Juostaan!

11 comments:

Teija said...

Mun urheilullinen haave olis juokseminen. Viime kesänä olinkin jo hyvässä alussa, mutta sitten lopahti. Asfaltit alkais kyllä oleen jo houkuttelevasti sulaneet..

Teräsnainen se vieraasi siellä!

Nooruska said...

Kääk eiks naisten kymppi ole toukokuun lopussa??? Itsellä tänä vuonna juostu kaksi lenkkiä vasta...

Miia - Miian unelmia said...

Itselläni on myös käytössä samat spurtit. Ne lähtevät automaattisesti käynttin kun joku tietty biisi alkaa. Ja tietysti pylväänvälit ovat yksi klassinen mitta. Itselleni on kyllä paha juosta asfaltilla, tulevat jalat kipeäksi. Rakastan muutenkin juosta maastossa, harjulla. Mutta voi olla, että menee vielä hetki, ennen kuin lumet metsästä sulavat!

lumiomena said...

Tsemppiä! Toivoisin itse saavani tarpeeksi tahdonvoimaa juoksuharrastuksen aloittamiseen. Ennen lasteni syntymää juoksin pitkiä lenkkejä ja viime vuonna kävin satunnaisesti hölkkäämässä; Tänä vuonna en ole juossut vielä kilometriäkään.
Isäsi vaimo on urhea, upea nainen!

Tuula said...

Hyviä kipittelyjä musan tahdissa!
Mikäs on juostessa, kun lumetkin sulaa hurjaa vauhtia ja kevät tulla jolkottelee :)

Anonymous said...

Minä olen aloittanut pitkät kävelylenkit, joista osan yritän juosta (jaksamiseni mukaan). Mulla on kävelysauvat, joten vauhti pysyy suht rivakkana ja hiki valuu. Sunnuntaina kävelin 12 kilsaa parissa tunnissa. Yritän ottaa säännölliseksi tavaksi.

Tsemppiä ja vauhtia juoksulenkeille!!

- Kristiina -

Pia said...

Iiiiiik! Ihana tavoite! Olen tosi kade. Minun kiloilla ei juosta montaa metriä.. Ei tosin juoksu ole muutenkaan suosikkeja, mutta olen todella kateellinen kaikille jotka jaksavat juosta. Oikeasti. Olen aina ollut. Onnea tosi paljon!
Blogi-tauko on siis osaltani ohi. Ihana olla takaisin täällä! Jotain piti vielä sanoa, mutta en nyt muista mitä. Seuraavaan kertaan sitten.
Pidä hauskaa vieraiden kanssa! :D

Pia said...

Iiiiiik! Ihana tavoite! Olen tosi kade. Minun kiloilla ei juosta montaa metriä.. Ei tosin juoksu ole muutenkaan suosikkeja, mutta olen todella kateellinen kaikille jotka jaksavat juosta. Oikeasti. Olen aina ollut. Onnea tosi paljon!
Blogi-tauko on siis osaltani ohi. Ihana olla takaisin täällä! Jotain piti vielä sanoa, mutta en nyt muista mitä. Seuraavaan kertaan sitten.
Pidä hauskaa vieraiden kanssa! :D

anniina said...

Kade olen. Itse en ole kokeillut juoksua vuosiin, ehkä pitäisi. Se voisi olla hyvää kuntoilua raskauden (viimeistään) lösäyttäneelle kropalle.

Ja mahtava nainen teillä vieraana, kaikki arvostus hänelle.

Mukavia pyhiä teille!

Peikonlehti said...

Oooohh mitä reippautta - tänne kanssa ripaus tuota inspiraatiota... =)

Kivaa Pääsiäistä!

anni said...

Teija
Thanks! Nyt juoksemaan. Mullakin siis tällä keväällä tää vasta ihan alussa. Tsemppiä!!!


Nooruska
Thanks! Täälläpäin toukokuun alkupuolella jo.. :D Kiire tulee!! Alussa vasta ollaan.. hihih, mutta VIELÂ innoissaan.

Miia
THANKS! Niin just, samat metodit täälläkin. Aiotko mennä juoksemaan jotain juoksuja, naisten kymppiä, puolimaratoonia, tai jopa täyttä maratoonia? Histi, mä vielä joskus.. Tsemppiä sinne!!


Lumiomena
Kiitos! No niin, nyt lataat MP3:lle hyvää ja menevää musaa, lenkkarit jalkaan ja ulos ja tadaa! SIitä se lähtee, miullakin!! TSemppiä!

Tuula
THANKS! Sanoppas muuta. Huomenna juoksulenkki. YEah! On täs mässäilty koko pääsiäinen. Äsken meni poskiin suklaapupu, eikä pieni sellainen lainkaan.. uhh.

Kristiina
Kiitos! WAU! Respect. Sähän oot reipas! Tsemppiä-tsemppiä! Noin sitä pitää.

Pia
Ihana kiitos! Ota kävelylenkillä välillä muutama juoksuaskel väliin ja palaa taas kävelyyn.. Lisää pikkuhiljaa. Mä en ois ikinä uskonut, et voisin juosta.. Tulen pian lukemaan blogiasi. Pieni tauko täs miullakin ollut. ILOA sinne!!

Anniina,
Thanks! Mene nainen mene juoksemaan. Saat vähän lepoa ja omaa aika, puolitoista tuntia hölkkää on mitä mainioin "lepo". Se on hyvää kuntoilua, mutta vielä paremman olon saa siitä kun huomaa että kerta kerran jälkeen jaksaa enemmän. Suosittelen. Ja mulla siis ei todellakaan ole minkäänlaista urheilutaustaa tms, ennemminkin urheiluinhoa.. :/
Vieraana oleva nainen on mieheni isän vaimo ja viikon seura oli mainioin.. :) Teräsnainen! Kiitos, pyhät ovat olleet leppoisat. Terkut sinne koko jengille!

Peikonlehti
Kiitos!! No niin, lenkkeilen kohta sinne ja mennään yhdessä!!! Mä pistän kalenteriin suoraan ns. juoksupäivät.. Pääsiäinen ollut kiva, niinkuin blogissa lukeekin..
Terkut!!


Kiitos kaikille, ihanat olette!