31.1.11

Monday!


Huomenta blogistania ja sen asukkaat!
Maanantai - hyvä päivä! Monta juttua menee eteenpäin ja remppaviikko alkaa.  Rempasta ei enempää, vaikka meinasinkin (kävin ottamassa "näettekö te saman valkoisen ja avaaan rappukäytävän/eteisen ja makuuhuoneen kuin minä?" kuvia)..

Eilen oli ihana aurinko, siis siellä ulkona. Mutta tämä perhe pysyi uskollisesti sisällä. Yläkertaa raivattiin ja tehtiin tilaa alkavalle projektille. (Joo, illalla taas kipuiltiin ja melkoisesti.) Lapsi leikki-leikki ja leikki. 

Lauantai oli tytsyn harrastuspäivä - luistelukoulua, mistä tytsy tykkää kovasti ja uintia isin kanssa. Äiti kirppuili ja kävi ruokaostoksilla..
Ostan toisinaan kirpulta tytsylle palapelejä. Paljon en suostu maksamaan (hinta 1-3e). Niitä on kiva tehdä yhdessä ja tystykin tykkää. Niin tein lauantainakin, hyvin edullinen vanha mutta melko siisti unicefin värikäs palapeli. Sunnuntai-iltana tytsy puuhaili innokkaana isin kanssa sen kimpussa. Mutta...

Paketin nurkassa luki:  
Kyllä, palapelistä puuttui 2 palaa, vaikka nurkassa luki että kaikki palat tallella. Ei, emme hukanneet paloja. Kyllä, paketti oli teipattu kunnolla kiinni. Tiedän, ettei tämä nyt maailmaa kaada, mutta pahoitti erään 5-vuotiaan mielen. Miksi kukaan tekee näin 2 euron tähden? Ehkä ei tiennyt, että paloja puuttuu tai oli unohtanut? Ehkä. MUTTA silti, niin EI tehdä, eihän? Ostanko jatkossa ("kaikki palat tallella") palapelejä? Ehkä. 

(Taidan askarrella jotain kyseisen palapelin paloista...)

Toinen juttu, mitä ostan kirppareilta - pelit. Mainioita löytöjä olen tehnyt, pelaamisesta kun täällä tykätään. Ostin tosi edullisesti 'Mallorca' pelin. Jos ei kelpaa meille, menee uudestaan kiertoon. Onko kukaan pelannut? Mielipiteitä?

Ja kolmas - lasten vaatteet. Lähinnä siis tytsylle ja nyt tulevalle vauvalle. Nyt osui silmään 'Cozy Cocoon' vauvan "pussukka". Kävin kirpulla kahteen otteeseen. Välillä kotona googlaamassa kyseisen "pussin" ja palasin kirpulle ostamaan. Kangas on tukevaa ja venyvää puuvillaa, aika pieni mutta jämäkkä. Eli ns. kapaloinnin tapainen "sukka", josta lisää infoa täällä. Kun tytsy oli pieni, kapalointi rauhoitti, luulen/toivon "sukan" tekevän samoin. Ja täytyy sanoa, että pienen toukan näköinen mussukka näyttää melkoisen söpöltä. Ja jos ei toimi, ei toimi. Paljon se ei maksanut. (uutena päälle 20e) Onko kellään kokemusta vastaavasta? Entäs kapaloitteko?Näin nyt..
Mielessä muutama bloggausaihe 
(mm. Milloin kotona on liikaa IKEA kamaa? 
Ja pilaako vanhan pöydän ja tuolien valkaisu 
huonekalujen arvon/ ulkonäön? Ja jos niin on, 
niin so what?)  ........Anyway, 

erinomaista 
maanantaita!
PS. Pahoittelut huonoista kuvista.
Eihän kaikki nyt voi olla niin
positiivista? Ja uhh bloggeri, 
kuvat hyppii ja pomppii.. ggrrrr.

8 comments:

RuusuLiisa said...

ihana palapeli, harmi kun siitä puuttuu niitä palasia :(
Tyllerö oli jossain vaiheessa aika levoton sielu (silloin ihan mininä) ja ainoa keino saada rauhoittumaan oli kapalointi. Etenkin yöaikaan toimi loistavasti. Kääntyily alkoi aika aikaisin joten kapalointikin jäi sitten, tosin rauhoittui neitikin.
Pakko vielä sanoa, ettei kotona ole liikaa ikea-kamaa - niissä on monesti hintalaatusuhde ihan kohdallaan. Ja hyvännäköisiäkin ovat. Vanhojen huonekalujen suhteen olen ollut suurpiirteinen. Jos ulkonäkö ei miellytä niin miksei huonekalua voisi maalata? Monta kertaa uusi ulkonäkö /maali antaa lisävuosia huonekalulle, vaikka entisöijät varmaan repis pelihousunsa :D
Mukavaa viikkoa sinnekin, koko poppoolle!

Teija said...

Olipas tässä postauksessa niin paljon asiaa, etten taida muistaa kommentoida ees kaikkea!

Harmi tota palapeliä :( Mä ostan kans kirpulta palapelejä ja kirjoja, toistaseksi on aina kaikki palat ollu tallessa. Mutta ainahan siinä on riskinsä juu!

Mä en tajunnut Oskua pienenä kapaloida, vaikka luulen, että olis varmaan rauhottanutkin sitä. (sairaalassa ne laitto kyllä lakanan sillai) Onhan ne siellä masussa tottuneet oleen aika tiukilla kuitenkin :) Pitää nyt kokeilla, jos toinenkin on yhtä rauhaton.

Mallorcasta en oo kuulukaan, mutta meillä on muuten alettu pelata lautapelejä ihan urakalla! Kiva kun Oskukin jo jaksaa pelailla kimbleä, afrikan tähteä, yms! Tosi kivaa ajanvietettä.

Ikeasta: meillä on ikuinen "kamppailu" miehen kanssa siitä. Se on sitä mieltä, et enemmän boknäsiä ja vähemmän ikeaa. Mut kun se on pihi, sitä ei paljon huonekaluhankinnat kiinnosta, mä en jaksa säästää kauaa ja olen malttamaton, niin marssin sit ikeaan :) Ja on se sit kuitenkin yleensä ollut lopputulokseen tyytyväinen. Mut kaikkee sopivasti sekasin siis on hyvä! Ja hey, onhan ne aika makeita ne jotkut kämpät niissä ikean kuvastoissa, vaikka rakennettu pelkästään niiden tuotteilla.. :)

Olikohan tässä kaikki? Mukavaa päivää!

Nonna said...

Onpas tylsää, että joku viitsii oikein mainostaa, että kaikki palat ovat tallessa. Olisi jättänyt mainitsematta kokonaan... Mun mielestä kirppiksillä pitää olla reilu peli! (Myös peleissä... =))

Juu, kirjuuttele vaan aiheesta Ikea! Varmaan tulee hyvä keskustelu! Samaan syssyyn voisi kirjuuttaa aiheesta "Ikean klassikot"...

Mukavaa maanantaita!

Niina K said...

Toivotaan, että eteen tulee toinen samanlainen palapeli mistä saa napattua puuttuvat palat. :)

Ikea kamaa on varmaan sillon liikaa jos itsestä alkaa tuntua, että asuu iksun kuvastossa. :) (Meillä on paljon iksun pikkujuttuja joita ei oikeastaan edes huomaa.. öö kai?!) ;D

Ja mitä tohon huonekalujen valkasuun tulee, niin mulla kaikuu takaraivolla aina "Wentzel höögelstamin" sanoma lause "Aikanaan on monet arvokkaat huonekalut pilattu maalaamalla ne valkoiseksi valkoisen ollessa muotia"
Onko sillä sitten muuten väliä jos ei kyseisen huonekalun jälleenmyyntiarvolla tms ole väliä.. Silloin on kai tärkeintä, että huonekalu on itselle mieluisan näköinen. :)

P.s Mulla on ihme kyllä mennyt ohi se valkoinen vaihe ja tuntuu, että väriä saisi olla paljon enemmän.

Peikonlehti said...

Hih - miten ihmeessä ollaa metsästetty samoja ostoksia? =D Kävin eilen kirpulla tarkoituksena nimenomaan löytää askartelumateriaaliksi edullinen palapeli (max. 2e, mieluummin ykkösen hinnalla) ja joku pocahontas mikälie löytyikin, 1,50e. Jeps! (ja sattumalta vielä hauskasti kuvioitu takapuoleltakin)

Kiva tuo banneri systeemi!

anni said...

RuusuLiisa
Kiitti! Juuh, mekin harrastimme kapalointia, ihan vain ohkaiseen lakanaan. Tytsy rauhoittui. Nyt kun tein tuon "pussin" löydön, toivon sen sopivan samaan tarkoitukseen, tai voisin hankkia edullisesti jonkin vahvan ja joustavan kapalointiliinan..

IKEA-aiheeseen palaan kohta/ lähiaikoina. :)

Uuhh, eräs paikallisen AMK:n entisöintiope korjailee meidän 1920-1930 luvun tuoleja. Menin sitten kysymään tuolien ja pöydän ns valkaisusta. Uuhh, se oli moka.. :) Palaan siihenkin, ok?
terkut sinne!!


Teija
Jooh, mekin laitettiin tytsylle lakana sillai ja se pelasti monta tosi rauhatonta hetkeä. Nyt jo etukäteen valmistaudun kapalointiplänin, tuosta pussukasta en vaan ollut kuullutkaan.

Meidänkin tytsy innostunut peleistä, vaikkei aina vielä pysty ymmärtämään/oppimaan joitain sääntöjä. Sillee joustavasti pelaillen onnistuu. :)On muuten hyvää koulua tytsylle negatiivisten tunteiden, häviämisen ja reilun pelin opettelun kannalta.

Uuhh, se IKEA aiheuttaa jotain mulle, näppylöitä tai henkistä allergiaa? Ja silti..silti.. Palaan asiaan. terkut!! Miten voit??


Nonna
No todellakin, reilu peli kirpparille. Muutaman kerran on käynyt jonkun tuotteen kans, etten ole tarkastanut tarpeeksi tarkkaan ja onkin ollut ihan kakka. Mut eipä ole lukenut mitään valheellistakaan. Pitää olla vaan tarkka. MUTTA en varmastikaan käy laskemaan palojen määriä palapelissä tai muutenkaan repimään paketteja auki.

yeah, palataan aiheeseen IKEA.. niin HOT se on..hih.

anni said...

NiinaK
heips.. pitäisi tulla ruksilistan kanssa teille bongailemaan IKEA kamaa..hih, niinhän sä luulet ettei niitä huomaa! :P No ei sillä oo merkitystä, kunhan nyt itse pyörittelen ajatusta päässä koko ajan kun olkkarista näyttää tulevan pikkuhiljaa IKEA:n kuvaston olkkari..hah! Well done.

Jooh, se valkaisu..uhh... :) Tottahan se on, usein on pilattu. Ja mistä minä tiedän etten pilaisi tätäkin. Mut ei taida mennä valkaisuun. Mulla kyllä valkoinen menee, mut ehdottomasti yhdistettynä johonkin, eli mustavalkoharmaa, tai tällee jonkin hyvin vahvan kontrastin kanssa (oranssi/ punainen täällä)eikä semmoinen ns romanttinen valkoinen vaan rosoinen vähän semmoinen kauniin ruma, you know?!? Palataan! Oon netistä pistänyt omaan inspiskansioon kuvia. En taida vaan julkaista niitä, kun ei sinänsä lupaa/lähdettä... ähh, rasittavaa.
Kuis siellä mennään?

Peikonlehti
Kiva kun kommentoit. Sua onkin jo kaivattu. Voinko kysyä, mitä askartelet palapelistä?

Heh, banneri nyt aiheuttaa mietintää/pään vaivaa aika useinkin kun ei oikein saa tehtyä sitä täydellistä. Toisaalta on kivaa vaihdella. Olispa oikein superhaka tuossa koneen/netin/ohjelmien käytössä. TERKUT sinne!

Peikonlehti said...

=) Täällä ollaan!

Alkuvaiheinen ajatus olis maalata palat yksivärisiksi ja sitten taiteilla niitä kortteihin tai joihinkin "romutauluihin"... Sen kummempaa ajatusta ei ole, ajattelin että kun saan materiaalin käteen niin siitä se ajatus sitten lähtee... Ihan niinkuin Tikkurilan mainoksessa! =D

Terkkuja sinnekin - ja otathan varmasti rauhallisesti vaikka se onkin ärsyttävää! Olet tosi paljon mielessä täällä ♥